Kdo se stane příštím Jamesem Bondem? Toť otázka, kterou si fanoušci nejslavnějšího filmového agenta pokládali ještě před premiérou snímku Není čas zemřít, kde se Daniel Craig objevil ve své ikonické roli naposledy. Rozhodnutí o obsazení samozřejmě určují produkční společnosti, nicméně fanoušci a bookmakeři už mají své oblíbené kandidáty. A právě u bookmakerů se na první místo přehoupl nový favorit. Web VegasInsider, který sledoval údaje o kurzech více než dvaceti sázkových kanceláří, odhalil, že oním favoritem se stal král nerdů Henry Cavill. Předběhl tak nejenom Toma Hardyho, ale i Regého-Jeana Page, který se doposud chlubil prvním místem.

Do pětice populárních kandidátů u bookmakerů také stále ještě patří Idris Elba a James Norton, kteří jsou také fanouškovskými favority. 

Jaké jsou ale šance na to, že Cavillovi skutečně role agenta 007 přistane k nohám? Inu, toť otázka. Plusem je rozhodně fakt, že Cavill je Brit, což by měl být požadavek u každého bondovského představitele. Jedná se taktéž o charismatického herce, který by se se svým vzezřením do role určitě hodil. Byť možná je na ni až příliš velká hora svalů, ale to už je věc názoru.

Jsou tu však dva velké problémy. Nedávno vyšlo najevo, že Eon Productions, studio, které produkuje James Bond filmy, by rádo do role obsadilo „mladého herce“, ideálně nějakého třicátníka. Cavill však za necelý rok oslaví 40. narozeniny, tudíž už možná nebude tím, po kom budou producenti pátrat. Navíc doktor Ian Kinane, který patří mezi největší experty na celou bondovskou sérii, tvrdí, že role se vší pravděpodobností připadne někomu, kdo není zas až tak známý. A to rozhodně pro Cavilla neplatí, protože už má za sebou ikonické role jako Superman a Zaklínač.

Ale kdo ví. Hledání příštího Jamese Bonda rozhodně zabere ještě mnoho času, tudíž některé priority při pátrání se ještě mohou změnit. 

Producenti celé série už každopádně začali o příštím představiteli jednat, jedno z hlavních slov v celém hledání bude mít producentka Barbara Broccoli, jejíž rodina produkuje bondovské filmy už o jejich počátku v šedesátých letech. Mezi další populární kandidáty u fanoušků patří také Richard Madden, Henry Golding, Luke Evans, Sam Heughan, Tom Hiddleston a nově také Tom Holland.

Líbil by se vám Henry Cavill v roli agenta 007?