Abychom furt nemluvili jen o Netflixu, tak si samozřejmě musíme připomenout, že mnoho seriálů v poslední době zrušilo také HBO Max. A teprve nedávno jsme se dočkali novinky, která možná zabolí především určité DC fanoušky. Server The Hollywood Reporter odhalil, že momentálně běžící čtvrté řady seriálů Doom Patrol a Titans budou úplně poslední. Oba dva seriály tak k dalším sezónám zelenou nedostaly, tudíž konec řady čtvrté pro ně bude znamenat konečnou. Představitelé HBO Max se ohledně této informace vyjádřili následovně:

„I přestože to budou poslední řady Titans a Doom Patrol, jsme na tyto seriály opravdu velmi hrdí a těšíme se, až fanoušci prožijí jejich vrcholná finále. Jsme vděční Berlanti Productions a Warner Bros. Television za to, že vytvořily tak napínavé, akční a emocionální seriály.“

Ovšem o žádnou velkou ránu se jednat nemusí, protože tvůrci obou dvou seriálů jsou lišáci, kteří si před psaním scénáře moc dobře uvědomovali, že s příchodem nového vedení ve Warner Bros. Discovery, pod kterým HBO Max působí, by mohla taková situace nastat. 

Jistí insideři tak odhalili, že seriáloví tvůrci psali scénáře ke čtvrté řadě svých seriálů s vědomím, že se pravděpodobně blíží jejich konec. To znamená, že fanoušci by se měli dočkat řádného a kompletního zakončení, v němž budou veškeré dějové linky uzavřeny. Doom Patrol a Titans za sebou momentálně mají první půlku čtvrté řady, přičemž té druhé by se fanoušci měli dočkat snad už někdy v nadcházejících měsících.

Doom Patrol pochází od Jeremyho Carvera, který je zároveň zodpovědný za vznik fantasy seriálu Cena za lidskost z roku 2011. Showrunnery pro Titans zas byli Greg Berlanti, Geoff Johns a Akiva Goldsman.

Nutno také dodat, že za zrušením obou dvou seriálů nestojí James Gunn a Peter Safran, momentální hlavy DC Films. K rozhodnutí o stopce pro oba projekty patrně padlo ještě před jejich příchodem do funkce. 

Samozřejmě se nejedná o jediné DC seriály, které dostihla zubatá. Jednou z posledních obětí byla například také série Stargirl, která byla ukončena po třetí řadě. Dalšího zrušení se dočkaly také série jako Batwoman, The Flash, Riverdale, Nancy Drew a seriál Legends of Tomorrow, který byl zrušen po sedmi sezónách a více než 100 epizodách.

Z původního seriálového DC Universe už tak zbývá jen hrstka projektů, nejlepší vyhlídky má zatím patrně animovaná Harley Quinn, která byla nedávno obnovena pro čtvrtou sezonu.