Harry Potter je série se spoustou věrných fanoušků, a to i přesto, že od posledního regulérního dílu uplynul nějaký čas. Filmové prequely Fantastická zvířata jsou sice přijímány trochu rozporuplně, ale možná se blýská na lepší časy. Připravovaný seriál z kouzelnického světa snad dokáže potěšit více fanoušků.

Podle zdrojů magazínu The Hollywood Reporter je nový seriál ze světa Harryho Pottera pro streamovací platformu HBO Max v rané fázi přípravy. Vedoucí pracovníci WarnerMedia údajně uspořádali několik setkání s potenciálními scénáristy, aby prodiskutovali způsoby, jak převést oblíbenou franšízu na televizní obrazovky. Zdroje taktéž říkají, že bylo zkoumáno mnoho myšlenek, které by mohl seriál pojmout.

To, že se vedení Warnerů účastní schůzek, aby našlo spisovatele a zasazení pro Potterovský seriál, ještě tolik neznamená. Zatím totiž s tímto projektem nejsou spojena žádná konkrétní jména.

Jednání jsou na samém začátku a žádné oficiální dohody ještě nebyly uzavřeny. „Ve studiu ani na streamovací platformě nejsou připravované žádné Harry Potter seriály,“ uvedli HBO Max a Warner Bros. pro The Hollywood Reporter.

Příprava nového seriálu ze světa Harryho Pottera je vcelku logická. Kouzelnický svět je jednou z nejhodnotnějších značek, kterou mají Warneři momentálně v držení. 8 filmů vygenerovalo společnosti 7 miliard dolarů. Příští rok by taktéž měl vyjít třetí díl prequelové série Fantastická zvířata a další dva by měly následovat. Nesmíme však zapomenout ani na videohru Hogwarts Legacy, jež má vyjít taktéž v příštím roce.

Je dost pravděpodobné, že HBO chce tento seriál především proto, aby vytvořila více značek, kvůli kterým by se lidé vraceli na jejich novou streamovací službou. Spousta lidí má totiž HBO stále asociováno jen s Hrou o trůny, což není nejlepší. Streamovací služba potřebuje více vlajkových lodí, aby si udržela předplatitele a nabídla jim další, třeba i méně známý obsah.

Myslíte si, že má kouzelnický svět dostatek příběhů k prozkoumání, nebo to vidíte jen jako zoufalou snahu o dojení značky? Budeme rádi, když se o svůj názor podělíte v komentářích.