Pokud máte děti a budete je chtít vzít na nějakou dobrodružnou a možná i krapet trhlou podívanou, kterou by si mohli užít i dospělí, tak v letos v létě můžete zkusit dát šanci snímku Harold a kouzelná pastelka, kde se v hlavní roli představí Zachary Levi (Shazam! Hněv bohů). A studio Sony se pochlubilo dalším oficiálním trailerem, který si můžete pustit výše.

Zmíněný herec si zahraje kresleného dobrodruha Harolda, který dokáže oživit vše, co nakreslí se svou kouzelnou pastelkou. Všichni ale jednoho dne vyrosteme, dokonce i Harold. Když se tak stane, nakreslí si dveře do reálného světa, do něhož společně se svými přáteli vstoupí. Rychle si ale uvědomí, že se toho o realitě musí hodně naučit, protože jeho i nadále fungující pastelka může způsobit více podivuhodných problémů, než si sám kdy uvědomoval. Když však síla neomezené představivosti padne do nesprávných rukou, Harold a jeho přátelé budou muset svou kreativitu využít k tomu, aby zachránili oba světy. Jak ten reálný, tak i kreslený. 

Film bude vycházet z dětské knížky Harold and the Purple Crayon z roku 1955 od Crocketta Johnsona. O režii se postaral Carlos Saldanha, který je jedním z tvůrců legendární Doby ledové (2002), dále také natočil animáky Roboti (2005), Rio (2011) a Ferdinand (2017). O scénář se postaralo duo David Guion a Michael Handelman (Noc v muzeu: Tajemství hrobky).

Dále se ve filmu objeví herci jako Zooey Deschanel, Lil Rel Howery, Ravi Patel, Brady Ryan, Catherine Davis, Caleb Black a Hillary Harley.

U nás bude film premiérovat 1. 8. 2024.