Už je to nějaký pátek, co služba Paramount+ dala zelenou druhé řadě seriálu Halo, která vychází ze slavné stejnojmenné herní série. A na brazilském Comic-Conu CCXP byl konečně odhalen vůbec první oficiální trailer, ve kterém se na scénu vrátí starý dobrý Master Chief John-117 (Pablo Schreiber). Podívat se na něj můžete výše.

Jak samotná upoutávka napovídá, druhá řada nabídne mnohem více akce. Master Chief sice odhalil jisté střípky ze své minulosti, ale v rámci toho také zjistil, že nemůže věřit ani svým vlastním vzpomínkám. Na konci předešlé řady ovládla jeho tělo umělá inteligence Cortana (Jen Taylor), která se mu sice snažila pomoci, ale kdo ví, jaké budou její úmysly v řadě nadcházející. V další sezóně by každopádně mělo lidstvo pokračovat ve válce proti mocnému mimozemskému impériu jménem Covenant.

Ve druhé řadě se Master Chief pokusí najít Halo – megazbraň, která by mohla vážně ovlivnit budoucnost lidstva v závislosti na tom, kdo se jí zmocní.

Spolu s trailerem také dorazilo oficiální datum premiéry. Druhá řada bude na službě Paramount+ premiérovat již 8. 2. 2024, tudíž už skoro za dva měsíce. Data premiéry bychom se možná dočkali už o něco dříve, ale platforma pravděpodobně čekala na konec stávek herců a scenáristů, které značně otřásly celým Hollywoodem. 

Showrunnerem pro druhou řadu se tentokrát stal David Wiener, který je například i tvůrcem sci-fi seriálu Brave New World (2020). Přebral tak otěže od původních tvůrců, kterými byli Steven Kane a Kyle Killen.

Dále se můžeme počítat s návratem herců jako Natascha McElhone, Bokeem Woodbine, Shabana Azmi, Natasha Culzac, Olive Grey, Yerin Ha, Bentley Kalu, Kate Kennedy, Charlie Murphy, Danny Sapani, Fiona O'Shaughnessy a Tylan Bailey.