Slavný britský filmař Guy Ritchie se nám v poslední době pěkně rozjel. Letos nám totiž nadělí hned dva akční snímky, v první řadě Operaci Fortune: Ruse de guerre, na kterou máme zde na Nerdfixu recenzi, a 21. 4. pak vyjde ještě akčňák The Covenant, v němž se v hlavní roli představí Jake Gyllenhaal. Ritchie ale evidentně nehodlá ubrat na plynu, protože už má plné ruce práce se svým příštím filmem, kterého bychom se měli dočkat následující rok.

Ten ponese název The Ministry of Ungentlemanly Warfare, přičemž se bude jednat o podívanou, se kterou se přesuneme do období druhé světové války. Hlavní příběh by se měl točit kolem tajné jednotky britské armády, kterou vede nejenom sám Winston Churchill, ale i Ian Fleming, námořní důstojník, který se obzvlášť proslavil vytvořením postavy Jamese Bonda. Tato jednotka se tak bude v boji proti nacistům uchylovat k nekončením metodám, které by však mohly zajistit Hitlerovu porážku. 

Působivé je ale především obsazení filmu. Jednu z hlavních postav by si měl zahrát Henry Cavill, který už s Ritchiem například pracoval ve filmu Krycí jméno U.N.C.L.E. z roku 2015.

Další primární protagonistkou se stane mexická fešanda Eiza González, která si zahrála v titulech jako Baby Driver (2017), Alita: Bojový Anděl (2019) a Ambulance z minulého roku. V seriálovém prostředí si ji mohou diváci pamatovat také v sérii Od soumraku do úsvitu (2014). Zatím ovšem není známo, koho přesně budou oba dva herci vlastně hrát.

Těšit se ale můžeme ještě na další jména, například Henry Golding, Cary Elwes, Alan Ritchson, Alex Pettyfer, Til Schweiger, Hero Fiennes Tiffin, Babs Olusanmokun a Henrique Zaga. Snímek by se měl začít natáčet během tohoto roku v Turecku.

Guy Ritchie se samozřejmě opět chopí otěží režie, na scénáři však primárně pracovali Paul Tamasy a Eric Johnson. Oba dva se například podíleli na psaní scénáře k filmu Fighter (2010), za který byli následně nominováni na Oscara.

Nutno dodat, že Guy Ritchie si rozhodně nehodlá dát oddech ani po uvedení filmu do kin, protože hned poté se vrhne nejenom na pokračování hraného Aladdina, ale i remake Disneyho Hercula