Ryan Murphy, jeden z tvůrců hrůzných seriálů jako American Horror Story (2011) a Monstrum - Příběh Jeffreyho Dahmera (2022), připravuje další děsivou podívanou v podobě nové série jménem Grotesquerie, která bude premiérovat ke konci příštího měsíce. Na světě už máme podmanivou, bizarní a vyloženě až halucinogenní upoutávku, kterou si můžete pustit výše.

Příběh se bude odehrávat uvnitř komunity, kterou zneklidnila řada ohavných zločinů. Vyšetřovatelka Lois Tryon (Niecy Nash-Betts) má však pocit, že jsou až děsivě osobní. Jako kdyby se jí někdo vysmíval. Navíc se sama potýká nejenom s napjatým vztahem se svou dcerou a manželem, jenž je v dlouhodobé nemocniční péči, ale i s vlastními vnitřními démony.

Jelikož nenachází žádné stopy a není si jistá, kam se vlastně má obrátit, následně přijme pomoc od jeptišky a i novinářky Megan (Micaela Diamond). Ta už z lidstva viděla to nejhorší, ale stále věří, že dobro nakonec zvítězí. Lois se na druhou stranu obává, že svět podlehne zlu. Už brzy se ale obě ženy ocitnou uvězněné ve zlověstné síti, která vyvolává více otázek než odpovědí. 

Ryan Murphy je showrunnerem, scenáristou i jedním z režisérů. Kromě výše zmíněných titulů také stál za vznikem seriálů jako Plastická chirurgie s. r. o. (2003), Glee (2009) a American Crime Story (2016).

Dále se chystaném seriálu objeví herci jako Lesley Manville, Courtney B. Vance, Travis Kelce, Tessa Ferrer, Nicholas Alexander Chavez, Raven Goodwin, Spenser Granese, Victoria Abbott a Jay Alan Christianson.

U nás by mohl seriál nabídnout Disney+ od 25. 9. 2024.