Pokud se vám stýská po X-Menech, možná byste mohli zkusit dát šanci nadcházejícímu snímku jménem Gray Matter, který u nás bude na HBO Max premiérovat za necelý měsíc. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Příběh bude vyprávět o dívce jménem Aurora (Mia Isaac), která by za normálních okolností byla zcela normální mladou ženou. Od ostatních se ale liší jednou zásadní věcí.

Ovládá totiž nadpřirozené síly, přesněji sílu telekineze, kterou však stále ještě nemá plně pod kontrolou. V rodině však není jediná, kdo má tento dar. Její matka Ayla (Jessica Frances Dukes) zas ovládá schopnosti telepatické. A jelikož dokáže nahlédnout do mysli jiných lidí, její dcera před ní jen těžko něco utají. Ayla chce pro svou dceru co nejlepší a hlavně nejbezpečnější budoucnost, proto chce, aby se Aurora své schopnosti naučila ovládat pořádně. Na scénu tak přichází tajemný a zatím nepojmenovaný muž (Garret Dillahunt), který by se mohl stát dívčiným učitelem. 

Ovšem jak je z traileru patrné, tentokrát o žádnou žoviální superhrdinskou podívanou nepůjde. Aurora následně zjistí, že její matka jí neříká všechno. V rámci toho tak začne odhalovat tajemství, která nikdy neměla spatřit světlo světa. Druhá polovina upoutávky následně zabředne skoro až do hororového stylu. A i přestože zatím nevíme, na jaké hrůzy vlastně Aurora narazí, zdá se, že jí půjdou po krku další lidé s unikátními a nadpřirozenými schopnostmi.

Hororově laděnou podívanou s mladými lidmi se superschopnostmi nám už například představil snímek Noví mutanti (2020), ovšem na ten se žádná velká chvála věru nelepila. Tak doufejme, že zde se zadaří o něco lépe.

O režii se postarala Meko Winbush, pro kterou bude snímek celovečerním debutem. Scénář zpracoval Phil Gelatt, jeden z hlavních scenáristů slavného netflixového seriálu Love, Death & Robots (2019).

Dále se dočkáme herců jako Andrew Liner, Isabella Ferreira, Kristian Ventura, Ezri Walker, Kara Amanda Smith, Allison Ye, Robert Dill a Tony Wade.

Oficiální premiéra na HBO Max je stanovená na 13. 7. 2023.