Pokud už jste na Netflixu zhlédli animovaný seriál Carol a konec světa, přičemž toužíte po podobné podívané, kde se na planetu Zemi řítí obří těleso z vesmíru, můžete zkusit dát šanci jihokorejské sérii Goodbye Earth, která bude premiérovat opět na Netflixu. Streamovací služba už také vydala oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do doby, kdy lidstvo s šokem zjistí, že za 300 dní se Země srazí s asteroidem, který bude zřejmě znamenat konec světa. Kdysi poklidné jihokorejské město Woongcheon se tak začíná potácet v naprostém chaosu, protože právě Korejský poloostrov čeká jedna z nejhorších zkáz. Uprostřed tohoto chaosu tak sledujeme tři postavy:

První je Se-kyung (Ahn Eun-jin), středoškolská učitelka, jež se snaží vypořádat s krutou realitou, že její děti nikdy nevyrostou. Pak je zde Sung-jae (Jeon Seong-woo), kněz, který se snaží poskytnout otřesené komunitě co největší útěchu. A třetí hrdinkou se stane In-a (Kim Yoon-hye), velitelka praporu, která se i v těchto temných časech snaží udržet pořádek. 

Seriál bude vycházet ze stejnojmenné knihy, kterou napsal japonský autor Kotaro Isaka.

O režii jednotlivých epizod se postaral Kim Jin-min, který například natočil i chválený seriál Modrá až na kost (2021). Scénář zas zpracovala Jeong Seong-joo.

Na Netflixu od 26. 4. 2024.