Dan Guterman v seriálovém světě působil především jako producent a jeden ze scenáristů slavné série Rick a Morty (2013), už příští týden nám ale na Netflixu nadělí svou vlastní animovanou podívanou. A to v podobně seriálu jménem Carol a konec světa. Streamovací služba už vydala i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Konec světa se blíží. A to zcela nevyhnutelně. K Zemi se totiž rychle přibližuje jiná planeta, která bude se vší pravděpodobností znamenat zánik celé lidské rasy. Do kolize zbývá už jenom několik měsíců. Hlavní hrdinkou se stává Carol, zcela normální žena ve středních letech, která se ve zbývajícím čase pokusí prožít co nejlepší život. Během celého příběhu se zároveň bude snažit hledat smysl ve stále více chaotickém světě, v němž musí upevnit vztahy se svými rodiči, přáteli a kolegy z práce. 

Filmař Dan Guterman se postaral jak o scénář, tak i o režii. V chystaném seriálu tak uslyšíme hlasy herců jako Martha Kelly, Beth Grant, Michael Chernus, Bridget Everett, Lawrence Pressman, Mel Rodriguez a Kimberly Hebert Gregory.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 15. 12. 2023.