Zaklínač je zásluhou společnosti Dark Horse a herního studia CD Projekt RED známou firmou i na poli komiksů. Není to koneckonců tak dávno, co v zahraničí došlo na vydání knihy The Witcher: A Grain of Truth, komiksové adaptace klasické povídky Zrnko pravdy od Andrzeje Sapkowského. A ani originální příběhy od Dark Horse to zjevně ještě po šesti svazcích nehodlají zabalit. Dokazuje to nedávné oznámení čtyřdílného komiksu The Witcher: The Ballad of Two Wolves.

V novém komiksu se zaklínač Geralt dostane do města Grimmwald, kde zaslechne drby týkající se výskytu vlkodlaka a příchodu tří záhadných sester. Obálky první části, kterou kromě Dark Horse zveřejnil server Polygon, pak naznačují, že příběh čerpá inspiraci z klasických pohádek. Vlkodlak a jakási rusovlasá dívka zjevně pocházejí z Červené Karkulky, zatímco tři sestry nejsou odkazem na jistou českou hudební skupinu ani na knihu Antona Pavloviče Čechova, ale na Tři malá prasátka. A aby toho nebylo málo, do všeho se zaplete také bard Marigold.

První část komiksu The Witcher: The Ballad of Two Wolves se na zahraničním trhu objeví 21. prosince/decembra 2022. Kresbu má na svědomí Miki Montlló, zatímco autorem scénáře je Bartosz Sztybor, který je podepsán nejen pod anime Cyberpunk: Edgerunners, ale i pod svazky Zaklínač: Blednoucí vzpomínky a Zaklínač: Nářek čarodějnice, které v posledních letech vyšly díky nakladatelství Crew také u nás. Doufejme tedy, že se i The Ballad of Two Wolves dočká českého vydání. A že bude mnohem kvalitnější než Nářek čarodějnice.