George R. R. Martin je známý především svou epickou knižní fantasy sérií Píseň ledu a ohně, která posloužila jako předloha pro úspěšný televizní seriál Hra o trůny. Tento seriál z produkce HBO získal obrovskou popularitu a snad s výjimkou podivuhodné poslední řady se stal miláčkem většiny domácností. Martinova knižní série zahrnuje zatím pět vydaných knih, přičemž fanoušci stále netrpělivě čekají na dokončení dalších dílů Vichry Zimy a Sen o jaru.

Místo toho se na nás hrnou další a další adaptace jeho prací. V současnosti je možné na Maxu sledovat spin-off Hry o trůny s názvem Rod Draka, který se zaměřuje na rod Targeryenů a jejich mocenské pletichy. Pokud vás to zajímá více, podívejte se na naše zhodnocení aktuální série.

Druhá řada Rodu Draka: Píseň intrik a tragédie - viděli jsme 4 epizody!

Kromě spousty dalších adaptací svých děl Martin ale také pracoval na videohrách. Konkrétně tedy na hře Elden Ring, která se nedávno dočkala nové expanze Shadow of the Erdtree. Elden Ring samotný byl mezi hráči přijatý vyložené kladně nejenom díky náročné hratelnosti a svým souls-like mechanikám, ale také díky propracovanému, bohatému světu a zajímavé mytologii, za což byl zodpovědný právě slavný spisovatel. A ten se teď (ne)nechal slyšet, že bychom se mohli dočkat adaptace této videohry.

Shadow of the Erdtree není „Elden Ring 1.5“, ale pro fanouška jde stále o povinnost

S informací přišel Twitter účet Culture Crave, který slavného autora citoval: „A co se týče těch zvěstí, které jste možná slyšeli o celovečerním filmu nebo televizním seriálu na motivy ELDEN RING... Nemám co říct. Ani slovo, ne, nic. Nevím nic, ode mě jste neslyšeli ani pípnutí, mlčím, mlčím. Jaká fáma?“

Pokud to tedy není pouze nějaký nehezký vtípek ze strany prokrastinujícího spisovatele, je možné, že se na filmovém nebo seriálovém Elden Ringu pracuje. Protože už víme, že dobrá adaptace videohry se skutečně dá udělat, Elden Ring je na něco takového výtečným kandidátem. Náročnost titulu totiž mnohé hráče spíše odradí, no svět a jeho mytologie by díky dobře udělané adaptaci mohly oslovit i běžného hráče a možná i diváka, který videohrám až tak moc neholduje. Když je totiž na něčem jméno George R. R. Martin, lidé tak nějak automaticky očekávají kvalitu.