Síť Showtime se nedávno pochlubila oficiálním trailerem na seriál A Gentleman in Moscow (Gentleman v Moskvě), který bude adaptací stejnojmenného bestselleru z roku 2016 od autora Amora Towlese. V hlavní roli se zde představí Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) jako hrabě Alexandr Iljič Rostov. Na upoutávku se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do Ruska roku 1922, kde se hrabě Rostov kvůli své minulosti objeví na špatné straně dějin. Bolševický tribunál ho následně odsoudí k doživotnímu vězení v honosném moskevském hotelu Metropol. Pokud by se ho někdy opovážil opustit, čekala by na něj smrt. Roky plynou a venku za dveřmi hotelu se odehrává jedna z nejbouřlivějších dekád ruské historie. Rostovovy omezené možnosti mu však umožňují vstup do mnohem většího světa emocionálního objevování. A jak uvnitř zdí hotelu buduje nový život, objevuje také skutečnou hodnotu přátelství, rodiny a lásky.

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal Ben Vanstone, který psal pro seriály jako Merlin (2008), Poslední království (2015) a Všechny velké a malé bytosti (2020). O režii jednotlivých epizod se postarali Sam Miller (Černé zrcadlo) a Sarah O'Gorman (Zaklínač).

Dále hrají Mary Elizabeth Winstead, Leah Harvey, Beau Gadsdon, Paul Ready, Johnny Harris, Anastasia Hille, John Heffernan a Björn Hlynur Haraldsson.

Na službě Paramount+ se seriál objeví 29. 3. 2024, u nás by ho měl nabídnout SkyShowtime.