Minulý měsíc nám služba Mubi nadělila krátkou upoutávku na chystanou road-movie událost jménem Gasoline Rainbow, o kterou se postaralo bratrské duo Bill a Turner Rossovi. Snímek se již objevil na loňském filmovém festivalu v Benátkách, kde byl nominován v kategorii Cena Orizzonti pro nejlepší film. Nyní zde máme plnohodnotný oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Děj se bude točit kolem pětice mladých lidí z malého městečka v americkém Oregonu, kterým konečně skončil středoškolský život. A rozhodnou se to oslavit tím nejlepším možným způsobem – vydat se na poslední velké společné dobrodružství. Proto jednoho dne nasednou do dodávky s rozbitým zadním světlem a vydají se směrem na západ k moři, kde ještě nikdy nebyli.

Podle některých reakcí od kritiků to vypadá, že se můžeme těšit na příjemný film o veselé cestě dospívajících jedinců, kteří si chtějí užívat svobody. 

Bratrská režisérská dvojice se postarala jak o scénář, tak i režii. Dále oba pracovali na dokumentárních titulech jako Contemporary Color (2016) a Bloody Nose, Empty Pockets (2020).

Ve snímku si zahrají Micah Bunch, Nathaly Garcia, Makai Garza, Tony Aburto a Nichole Dukes.

V amerických kinech od 10. 5. 2024, zda se film dostane také k nám, se necháme překvapit.