Kdy přesně k nám dorazí filmové pokračování slavného seriálu Gangy z Birminghamu (Peaky Blinders), ve kterém se v hlavní roli opět představí Cillian Murphy (Oppenheimer) jakožto Thomas Shelby, zatím stále ještě nevíme, ale už se nám hezky rozšiřuje obsazení.

Server Deadline hlásí, že k filmu se nyní připojil na Oscara nominovaný irský herec Barry Keoghan, jehož můžeme znát z filmových titulů jako Dunkerk (2017), Víly z Inisherinu (2022) nebo Saltburn (2023), případně i ze seriálů Černobyl (2019) a letošní Vládcové nebes.

V budoucnu ho také uvidíme ve chváleném dramatu Bird, které se letos promítalo v Cannes, a zřejmě se nám také představí jako Ringo Starr v chystaném filmovém projektu o Beatles od Sama Mendese.

Co se týče filmových Gangů z Birminghamu, zatím není známo, koho přesně ztvární, ale určitě se bude jednat o podstatnou roli. 

Jak již bylo řečeno, film bude pokračováním slavné gangsterské ságy, která dohromady vyprodukovala šest řad. Informace o samotném ději se i nadále drží pod pokličkou, stále víme jen to, že by se měl odehrávat v období během druhé světové války.

Natáčet se začne ještě letos, následně film uvede Netflix. Kromě Murphyho a Keoghana si ve filmu zahraje také sympatická Rebecca Ferguson (Duna: Část druhá), i nad její rolí však zatím visí otazník. 

Režii filmu si vezme pod palec Tom Harper, který natočil půlku epizod z první řady Gangů z Birminghamu. Mezi jeho zrežírované filmové tituly patří například Žena v černém 2: Anděl smrti (2014) a Rachel Stoneová: Sázka na Srdce (2023). O scénář se postaral původní showrunner Steven Knight (See).