Pokud jste už zhlédli snímky jako Vlak do Pusanu (2016), jeho pokračování (2020) a #Žiju (2020), případně také seriálové jízdy Království zombie (2019) a All of Us Are Dead (2020), a toužíte po nějaké další jihokorejské zombie náloži, možná by vás mohl zaujmout horor Gangnam Zombie, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

V něm se jakýsi nešťastník vloupe do přepravního kontejneru, kde na něj čeká jedno malé, ale velice nemilé překvapení. V kontejneru se nacházela kočka, která evidentně byla nakažena tajemným virem. A ten z lidí samozřejmě vytvoří po masu toužící zombíky, kteří změní ulice Soulu v peklo na Zemi. 

Nebozí obyvatelé mají samozřejmě také tu smůlu v tom, že se nejedná o žádné pomaloučké mrtvoly à la The Walking Dead, tito zombíci si pro svou kořist neváhají doběhnout. Hlavní děj nás každopádně zavede do čtvrti Gangnam, kde se virus rozšířil nejvíce.

Jedním z hlavních hrdinů se stává Hyeon-seok (Il-joo Ji), bývalý taekwondo šampion, který díky svým bojovým dovednostem je schopen uprostřed zombie chaosu přežít. Hyeon-seok pracoval pro malou streamovací službu právě uprostřed zmíněné čtvrti, ovšem kvůli armádě chodících mrtvol uvízne on a několik dalších přeživších v pasti. 

O režii filmu se postaral Soo Sung Lee, který v posledních letech natočil v rodné Koreji především řadu akčňáků a thrillerů. Dále se ve filmu objeví herci jako Ji-Yeon Park, Kyoung-Hoon Jo, Min Choi, Tu-in Tak, Jung Yi-joo a Yoon Joon-Ho.

Snímek už premiéroval v Jižní Koreji a několika dalších asijských zemích na začátku letoška, mezinárodní distributor Well Go USA by ale měl snímek eventuálně představit také západnímu publiku.