O výrobě animovaného seriálu Fright Krewe, o němž se mluví jako o vstupním bodu pro děti a mladistvé do žánru hororu, víme už nějaký ten pátek. Nyní zde ale konečně máme také první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Z něho je však patrné, že seriál se bude hororového žánru držet jen okrajově, tudíž žádnou hrůzostrašnou podívanou à la James Wan nebo Ari Aster čekat nemusíme. Hlavními hrdiny se každopádně stávají členové teenagerovské partičky, kteří se budou muset naučit spolupracovat, aby ochránili New Orleans před největší démonickou hrozbou za poslední dvě století. Čelit tak budou typickým zástupcům armád temnot, to znamená upírům, vlkodlakům, zombíkům a démonům.

Naši hrdinští puberťáci však nedopatřením probudí Voodoo královnu a několik dalších přízraků, od kterých však evidentně dostanou nadpřirozené schopnosti. Jedna z dívek tak dokáže ovládat oheň, další zas má supersílu a jeden z chlapců zas patrně získal schopnost Colea Speara z Šestého smyslu (1999). Společně tak budou muset vyrazit do boje proti mocnostem zla, jež si už na svět smrtelníků brousí své tesáky.

Seriál byl sice v minulosti prezentován jako horor, ale podle traileru se nám to zdá krapet přehnané. Animace ale vypadá vcelku pěkně, tak snad pro nás studio DreamWorks, kterému vděčíme za skvosty jako Princ egyptský (1998), Shrek (2001), Madagaskar (2005) a i Jak vycvičit draka (2010), připravilo kvalitní podívanou. 

Jedním z tvůrců seriálu se stal Eli Roth, herec, režisér a kamarád Quentina Tarantina, který je zodpovědný za známý horor Hostel (2005) a jeho následné pokračování (2007).

Spolu s Rothem na seriálu pracoval také James Frey, slavný americký spisovatel, jenž je spolu s Jobiem Hughesem zodpovědný za vznik knižní série Lorien Legacies, do níž spadají tituly jako I am Number Four a The Power of Six.

Seriál by u nás mohl nabídnout Disney+ již od 2. 10. 2023.