Legendárního Anthonyho Hopkinse brzy uvidíme nejenom v roli Nicholase Wintona ve snímku One Life, zahraje se totiž i slavného psychologa a zakladatele psychoanalýzy, kterým je samozřejmě sám Sigmund Freud. Chystaný film Freud's Last Session se nedávno také pochlubil prvním oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

I přestože snímek nebude vyloženě založený na skutečném příběhu, bere podle všeho hlavní postavy a jejich myšlenky vážně. Děj nás tak zavede na začátek podzimu roku 1939, přesněji krátce poté, co Velká Británie spolu s Francií vyhlásila nacistickému Německu válku. 

Stárnoucí Sigmund Freud, který uprchl z Vídně do Londýna, se následně setkává se C.S. Lewisem (Matthew Goode), budoucím autorem knižní fantasy série Letopisy Narnie, stejně tak i bývalým ateistou, který je nyní oddaným křesťanem. Staneme se tak svědky jejich intelektuálně stimulujících rozhovorů o vědě, náboženství, spletitosti víry, hlubokém zkoumání lidské psychiky, sexualitě a mnohých dalších věcech.

Stejně tak budeme sledovat, jak se rozvijí Freudův vztah s jeho dcerou Annou (Liv Lisa Fries) a Lewisův vztah s matkou jeho nejlepšího přítele. Celý snímek bude vycházet ze stejnojmenné divadelní hry od Marka St. Germaina, která je zas založená na knize The Question of God od profesora Armanda Nicholiho. 

O režii filmu se postaral Matt Brown, který nám nadělil drama Muž, který poznal nekonečno (2015). Scénář zpracoval výše zmíněný autor divadelní hry, tedy Mark St. Germain.

Dále se ve filmu objeví herci jako Jodi Balfour, Orla Brady, Stephen Campbell Moore, David Shields, Padraic Delaney a Rhys Mannion.

V amerických kinech se snímek objeví 22. 12. 2023, ještě ale uvidíme, jak to bude s premiérou v Česku.