Příběhy o mořských pannách fascinovaly lidstvo už odnepaměti. A studio Gravitas Ventures nám to dokáže se svým nadcházejícím romantickým dramatem, který si posvítí na slavnou námořnickou legendu. Ta bude představena ve filmu The King´s Daughter. Snímek se zaměří na alternativní historii Francie 17. století, které vládne Král Slunce Ludvík XIV. (Pierce Brosnan). Ten ze všeho nejvíce touží po nesmrtelnosti. A při jejím hledání se mu podaří zajmout tajemnou mořskou pannu, jejíž životní sílu chce použít k posilnění té své. Jelikož je Ludvík mezi lidmi oblíbený, nemusí se bát, že by mu do onoho plánu chtěl někdo kecat. Jednoho dne ale dorazí do Versailles jeho dávno ztracená dcera Marie-Josèphe (Kaya Scodelario), se kterou přijde změna. 

Marie je spanilostí Versailles zprvu ohromena. Stejně tak je její krásou uchvácen nejen Ludvík, ale zbytek jeho dvora. Nějakou dobu tak nemá absolutně žádné tušení o tom, koho Ludvík hluboko pod svým sídlem vlastně vězní. Marie ale jednoho dne uvězněnou pannu objeví, přičemž se s ní následně i spřátelí. V rámci toho se rozhodne, že svého otce zastaví. Sama to však nezvládne. Za králem stojí celá řada mizerů, kteří jsou připraveni s Marií naložit po svém. Mladá žena však nalezne nečekaného spojence v muži jménem Pere La Chaise (William Hurt), který jí se záchranou panny pomůže. Mimo jiné se zakouká i do místního mladého člena šlechty, který se v nebezpečné misi stane její pravou rukou. 

Romantické fantasy drama si vzal pod režisérský palec Sean McNamara, americký filmař, jehož filmografie je… řekněme různorodá. V roce 2011 vytvořil povedené sportovní drama Surfařka, ovšem zároveň je to i tvůrce snímku 3 nindžové v zábavním parku, který je považován za jeden z nejhorších filmů všech dob. Tak uvidíme, zda se mu s The King´s Daughter zadaří. Film je taktéž adaptací knihy The Moon and the Sun z roku 1997, kterou napsala Vonda N. Mclntyre. Premiéry se dočkáme 21. 1. 2022.