Natáčení třetího dílu Strážců Galaxie se chýlí ke svému konci. A bude jasné, že si asi mnoho lidí na placu popláče, protože se bude jednat o poslední dobrodružství sympatické vesmírné party, které James Gunn natočí. I přestože o ději toho stále moc nevíme, už od konce minulého roku se začaly šířit drby o tom, že hlavním padouchem v nadcházejícím třetím díle by se mohl stát Herbert Edgar Wyndham, který je ale lépe znám pod pseudonymem High Evolutionary. Jedná se nejenom o jednoho z nejslavnějších padouchů původních marvelovských komiksů, ale také o jednoho z těch nejbizarnějších. Jeho přítomnost ve filmu by mohly potvrzovat nejenom fotky z natáčení, ale taktéž fotka od Cosmic Circus, na které je podoba někoho, kdo svým zjevem Wyndama poměrně připomíná. Stejně tak se zdá, že záporáka si nakonec zahraje Chukwudi Iwuji, který se například objevil v DC sérii Peacemaker. Podívat se na ně můžete níže.

A co je vlastně ten High Evolutionary zač? Je to původně anglický vědec, který byl schopný prodloužit si život, přičemž byl sám naprosto posedlý evolucí a experimenty. V rámci toho si vybudoval vlastní armádu vyvinutých zvířat, která se později stala trnem v oku jak pro Avengery, tak i pro Fantastickou čtyřku. Jedná se o extrémně inteligentního jedince, který se dokonce v jeden moment rozhodl z jisté planety vytvořit přesnou repliku Země. Výše uvedené fotky by tak mohly ukazovat výsledek jeho experimentů. Už se také ví, že na hlavního padoucha trojky bude mít určitou vazbu i Rocket, inteligentní mluvící mýval s prořízlou pusou, který je jedním z hlavních protagonistů trilogie. High Evolutionary totiž měnil zvířata do více humanoidní podoby, tudíž by si třetí díl mohl posvítit na Rocketův původ a minulost. 

Celou teorie podporuje také přítomnost Adama Warlocka v podání Willa Poultera, jehož role ve filmu je zatím neznámá. Nicméně v původních komiksech se Warlock s výše zmíněným záporákem také střetne, v jistý moment totiž s padouchem spolupracoval, ovšem následně se proti němu spojil s Avengery. Necháme se proto překvapit, co pro nás Gunn nakonec vymyslel.

Oficiální premiéra třetího dílu je stanovená na 4. 5. 2023.