Velice neradi bychom to zakřikli, ale zdá se, že pokračování legendárního Beetlejuice, o které se opět stará starý dobrý Tim Burton, je snad ve všech ohledech na dobré cestě. Na palubě máme nejenom navracejícího se režiséra a nové schopné scenáristy, ale také řadu starých známých hereckých tváří z jedničky. Jedna z nich bude patřit i Winoně Ryder, která si opět zahraje Lydii Deetz, hrdinku z prvního dílu.

A jelikož natáčení před několika dny odstartovalo, ven unikly dvě fotky, na kterých si můžete herečku v její slavné roli prohlédnout. Sice tedy ne úplně pořádně, ale i tak je z fotek zřejmé, že Lydie ani ve středním věku nezměnila svůj šatník a ikonický účes. Jsme proto velice zvědaví, jak v tom případně bude vypadat její dcera v podání Jenny Ortegy, která se stane hlavní protagonistkou druhého dílu. 

Ze starých známých se kromě Winony vrací také Catherine O'Hara, která si opět zahraje macechu Deliu Deetz, a samozřejmě Michael Keaton jako bioexorcista Beetlejuice. V posledních dnech se nám také krásně rozrostlo herecké obsazení. Monica Bellucci si zahraje Beetlejuicovu ženu, Willem Dafoe ochránce zákona, který působí v posmrtném životě, a nakonec tu máme i Justina Therouxe, o jehož roli zatím nic nevíme.

Stejně tak se i nadále drží pod pokličkou detaily o samotném ději, ale doufejme, že Burton nám nadělí další řádně uspokojivou podívanou, která bude okořeněná černým humerem a i nějakým tím hororem. Jsme každopádně rádi, že se celý projekt konečně odlepil od země, protože jednu dobu se nacházel ve frustrujícím vývojovém pekle. A jsme moc zvědaví, co z toho nakonec vyleze. 

Za poslední verzí scénáře ke druhému dílu stojí duo Alfred Gough a Miles Millar, které stojí za vznikem netflixového seriálu Wednesday (2022) s Jennou Ortegou v hlavní roli. O hudbu by se měl opět postarat režisérův dvorní skladatel Danny Elfman.

Oficiální premiéra je stanovená na 6. 9. 2024.