Pokud se v New Yorku utrhnou zlé síly ze řetězu, zastavit je mohou jedině krotitelé duchů. Tentokrát však budou čelit natolik mocnému nepříteli, že k boji se bude muset přidat jak stará, tak i mladá generace. Chystaný snímek Krotitelé duchů: Říše ledu má na světě finální trailer, který se tentokrát zaměřuje především na zlověstné síly, kterým budou hrdinové čelit.

Noví protagonisté z předešlého filmu (Krotitelé duchů: Odkaz), mezi které patří Gary Grooberson (Paul Rudd), Callie Spengler (Carrie Coon), Trevor (Finn Wolfhard), a Phoebe (McKenna Grace), míří do slavné hasičské zbrojnice v New Yorku, kde se střetnou s původními krotiteli, tedy Rayem Stanzem (Dan Aykroyd), Winstonem Zeddemorem (Ernie Hudson), Peterem Wenkmanem (Bill Murray). Ti mezitím potají postavili tajnou laboratoř, díky které posunou chytání duchů na zcela novou úroveň.

Objev tajemného artefaktu ale vypustí na svět nového padoucha, kterým se stane ledový ghúl Garraka. Spolu s ním se na město řítí nová doba ledová, která může srovnat se zemí nejenom New York, ale i celý svět. 

Těšit se navíc můžeme na návrat dalších starých známých z osmdesátkových filmů, opět například uvidíme sekretářku Janine Melnitz (Annie Potts), ze které se už zřejmě stane plnohodnotná krotitelka, a pak ještě Waltera Pecka (William Atherton), jednoho z vedlejších padouchů z jedničky.

Režii si tentokrát vzal pod palec Gil Kenan (Město Ember), který spolu s Jasonem Reitman zpracoval i scénář. Dále hrají Kumail Nanjiani, Patton Oswalt, James Acaster a Emily Alyn Lynd.

Ve Spojených státech bude film premiérovat už tento měsíc, my si na něj budeme muset počkat až do 11. 4. 2024.