Už brzy dorazí do našich kin snímek Marvels, poslední celovečerní MCU film roku 2023. Bude se jednat o překvapivě povedenou podívanou? Nebo naopak nepřekvapivě nenápaditou a ničím výjimečnou nudu? To holt uvidíme už zanedlouho, Marvel se každopádně pochlubil finálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Nejnovější upoutávku už nedoprovází píseň Intergalactic od Beastie Boys, tentokrát se trailer snaží hrát na vážnější notu. Jeho první část je jakýmsi ohlédnutím za Infinity ságou, která skončila po třetí fázi poražením Thanose. Je vcelku dost možné, že Marvel se tím jen zoufale snaží diváky na film nalákat do kin, v rámci čehož předvádí, že události z prvních tří fází budou pro film hrát nějakou zásadní roli. Dále trailer potvrzuje, že ve snímku se objeví i Tessa Thompson, která si zopakuje roli Valkyrie. Jakou přesně bude hrát v příběhu úlohu, se necháme překvapit. 

Jak už dlouho víme, děj se tentokrát zaměří hned na tři protagonistky, na Carol Danvers (Brie Larson), Moniku Rambeau (Teyonah Parris) a Kamalu Khan (Iman Vellani). Všechny hrdinky však budou muset čelit ještě jedné velice nepříjemné komplikaci. Vypadá to, že pokaždé, když jedna z nich použije některou ze svých schopností, tak se teleportují a prohodí si místa. A to bez ohledu na to, kde se zrovna nacházejí. Do toho všeho na scénu přichází záporačka Dar-Benn (Zawe Ashton), s níž přijde i hrozba, která začne ohrožovat dvě reality.

Snímek bude se svými 105 minutami jedním z nejkratších filmů v historii MCU, zároveň se ale očekává, že s tržbami to nedopadne vůbec dobře. Inu, uvidíme po zahajovacím víkendu. 

O režii se postarala Nia DaCosta, která v minulosti natočila například krimi drama Little Woods (2018) a horor Candyman (2021). Scénář zpracovala Megan McDonnell, která se podílela na psaní MCU seriálu WandaVision (2021).

Kromě výše zmíněných hereček by se ve filmu měli objevit také Lashana Lynch, Jude Law, Cobie Smulders a Randall Park.

Oficiální premiéra je stanovená na 9. 11. 2023.