Kdo vstoupil do vod Netflixu, tak si nepochybně všiml, že se na této streamovací platformě rozšiřuje výběr z dostupných anime. Kromě toho spousta těchto titulů nově dostává i dabing, na který si musíte udělat názor vy sami. Nicméně díky akci Anime Expo 2023 jsme se dozvěděli, že série Beastars, jež byla mezi prvními anime na Netflixu u nás, se dočká poslední a finální sezóny.

Příští rok je doopravdy velmi nabitý a Beastars se přidává do téhle vlny. Už v roce 2024 se totiž dočkáme třetí a zároveň poslední série tohoto netradičního anime. Ačkoliv se jedná o sérii, která se podobá Zootropolis, svým zaměřením, kulturou a problematikou je daleko dospělejší, vyspělejší a děsivější, ostatně náš názor můžete znát z naší recenze.

Přesto se ale jedná o sérii, která udělala díru do světa a nyní je řada fanoušků v napnutém očekávání, co bude dál. Manga je totiž dávno ukončená a je jen otázkou, zda se studio ORANGE, které se specializuje na animace skrze CGI, pustí do produkce jen části příběhu, nebo plánuje kompletně dojet dějovou linku celé mangy. Ta má totiž 196 kapitol, které jsou rozdělené do 22 svazků. Navíc z tohoto světa existují i krátké příběhy, které lze najít pod jménem Beast Complex. To vše z ruky Paru Itakagi, která začala touto mangou obohacovat Weekly Shounen Champion už v roce 2016.

První dvě sezóny anime režíroval Shinichi Matsumi a návrhy postav vytvořila Nao Ootsu. Oba se vracejí do finále Beastars. Na scénáři pracuje Nanami Higuchi a hudbu skládá Satoru Kousaki. Bližší informace a ani ukázky zatím nejsou dostupné, ale je celkem pravděpodobné, že se brzy něco objeví. Přeci jenom, finále by se mělo odehrát už příští rok.