Fanoušci Stephena Kinga by nyní měli zbystřit, protože před měsícem uvedený Kostlivec nebude jediným letošním hororem, který bude vycházet z díla slavného mistra hrůzy. Už několik let je v přípravě celovečerní prequel Kingovy slavné a hrůzostrašné knihy Řbitov zviřátek, která se v roce 2019 dočkala novodobého filmového zpracování od Kevina Kölsche a Dennise Widmyera.

Prequel ponese název Pet Sematary: Bloodlines, přičemž venku už konečně máme první fotky, na které se můžete podívat níže. To může zároveň naznačovat, že v nejbližší době bychom se mohli dočkat také nějakého oficiálního traileru. Příběh nás tentokrát zavede do roku 1969, hlavní postavou by se měla stát mladší verze Juda Crandalla, jenž v byl v původním příběhu starým sousedem rodiny Creedů. 

Jud chce především konečně opustit své rodné město, ale vše se pro něho začne měnit ve chvíli, kdy narazí na strašlivou a zlou sílu, jež je zakořeněná hluboko v temné minulosti celého města a jeho vlastní rodiny. Jud proto musí shromáždit své přátele z dětství, aby se mohli zlovolným silám postavit a zastavit ho dřív, než bude příliš pozdě.

Mladého Juda si každopádně zahraje Jackson White, který se objevil v seriálech jako Průměrňákovi (2009), Paní Fletcherová (2019) a Jen mi dál lži (2022).

Dále se ve snímku objeví Jack Mulhern (Mare z Easttownu), Forrest Goodluck (REVENANT Zmrtvýchvstání), Henry Thomas (The Haunting - Dům na kopci), Natalie Alyn Lind (Goldbergovi), Isabella LaBlanc (Temný případ - Night Country), Pam Grier (Jackie Brown) a David Duchovny (Akta X).

Nyní musíme doufat, aby prequel byl od svého několik let starého předchůdce o něco kvalitnější podívanou, protože zmíněná adaptace knihy z roku 2019 neměla úplně nejlepší recenze. O scénář a režii se každopádně postarala filmařka Lindsey Beer, pro kterou bude snímek režisérským debutem. Spolu s ní na scénáři pracoval také Jeff Buhler, tvůrce seriálu Nightflyers (2018).

Film vzniká pro službu Paramount+, kde by měl být uveden 6. 10. 2023. Zatím ale není známo, kde se objeví u nás.