Letos v březnu se fanoušci slavného komediálního krimi seriálu Můj přítel Monk (2002) dočkali příjemně překvapivé zprávy. Streamovací služba Peacock dala zelenou k vytvoření celovečerního reunion filmu, který ponese název Mr. Monk’s Last Case: A Monk Movie. Do role detektiva Adraina Monka se tak opět vrací Tony Shalhoub, aby si zopakoval jednu ze svých nejznámějších rolí. A nyní už také konečně víme, kdy přesně bude mít připravovaný snímek svou premiéru.

Na službě Peacock se snímek objeví 8. 12. 2023. U nás Peacock dostupný není, ale je možné, že film nabídne jiná streamovací platforma, v tomto případě by to mohl být SkyShowtime. Venku také máme první fotky, které si všechny můžete prohlédnout níže. 

Z názvu je každopádně očividné, že film by se měl zaměřit na Monkův poslední případ, jenž navíc bude podle všeho obzvlášť osobní. Děj se má točit kolem jeho milované nevlastní dcery a novinářky Molly (Alona Tal), která se připravuje na svou svatbu, to je ale bohužel stále všechno, co o hlavním příběhu víme.

Tvůrci se každopádně nechali slyšet, že divákům nadělí podívanou, která se bude moci hrdě postavit vedle původního seriálu, jenž skončil v roce 2009 po osmé řadě. Vymyšlený příběh má podle nich být nejenom silný, emotivní a zábavný, ale také má fanoušky zahřát u srdce. Beatrice Springborn, prezidentka Universal Content Productions, už na jaře prohlásila, že tvůrcům podařilo na Monkovi zachovat vše, co na něm fanoušci původního seriálu milovali. Tak snad to bude opravdu povedený návrat se vším všudy. 

Za scénářem stojí sám Andy Breckman, tvůrce původního seriálu, který se zároveň stane jedním z výkonných producentů. O režii se zas postaral další veterán, přesněji Randy Zisk, který natočil přes třicet epizod.

Ve filmu se dočkáme i mnohých starých známých, opět se nám představí třeba Ted Levine jako Leland Stottlemeyer, Traylor Howard jako Natalie Teeger, Jason Gray-Stanford jako Randy Disher, Melora Hardin jako Trudy Monk a Hector Elizondo jako doktor Neven Bell.