Na začátku podzimu minulého roku se k nám dostala zpráva, ze které mnozí z nás začali nadšeně skákat na gauči radostí. Keanu Reeves si opět zahraje milovaného démonologa a exorcistu Johna Constantina v pokračování známého filmu z roku 2005. Nutno ale zmínit, že filmový Constantine spadá pod společnost Warner Bros. Discovery, která dala Jamesi Gunnovi a Peteru Safranovi požehnání k tomu, aby zcela překopali celé filmové DC univerzum a nadělili fanouškům novou éru.

V rámci toho taktéž došlo ke zrušení různých projektů, přičemž nedávno se začaly zjevovat zvěsti, ze kterých muselo mnohým fanouškům poklesnout srdce až někam do kalhot. Známý leaker KC Walsh totiž nedávno informoval o tom, že filmové pokračování Constantina bylo údajně zrušeno, tudíž Keanu Reeves se do jedné ze svých ikonických rolí už nevrátí. Otázkou ale nyní je, zda jsou tyto informace pravdivé. A my už konečně také známe odpověď.

Nebudeme to nijak napínat... Nejsou.

Druhý díl Constantina je skutečně pořád v plánu i přes všechno to momentální překopávání celého DC univerza a rušení různých projektů. Potvrdil to mluvčí výše zmíněné společnosti, který pro server Entertainment Weekly uvedl, že veškeré zvěsti o zrušení projektu nebyly pravdivé.

Obavy o zrušení taktéž vyvolalo nedávné představení budoucnosti filmového DC univerza od Jamese Gunna, během kterého se mluvilo třeba o Jokerovi a pokračování Batmana s Robertem Pattinsonem, ale o Constantinovi se už nehovořilo. Nyní si ale fanoušci mohou konečně oddychnout, protože s druhým dílem se i nadále počítá. Na film je natěšený i sám Keanu Reeves, který se už nemůže dočkat, až si roli po téměř dvou desetiletích konečně zopakuje. 

Do režisérského křesla se tak opět vrátí Francis Lawrence, pro něhož byl první Constantine celovečerním debutem. Momentálně má ale plné ruce práce s výrobou prequelu na Hunger Games, který ponese název Hunger Games: Balada o ptácích a hadech. Jakmile bude mít hotovo, bude se moct vrhnout na druhého Constantina.

Scénář si tentokrát vzal pod palec Akiva Goldsman, který dříve pracoval na známých snímcích jako Já, robot, Šifra mistra Leonarda a Čistá duše. S filmovým DC už určité zkušenosti navíc má, je totiž autorem scénářů ke snímkům Batman navždy (1995) a Batman a Robin (1997). Vzhledem ke kvalitám těchto dvou snímků to možná může vyvolat trochu obavy, ale zkusme být optimističtí.

Zatím ovšem není známo, kdy přesně se druhého dílu dočkáme v kinech. Ale hlavní je, že se ho opravdu dočkáme.