Slavná filmová série Jak vycvičit draka patří mezi nejpopulárnější řadu animáků současnosti, která sklízela jeden úspěch za druhým. A jak se zdá, v budoucnu se možná do podivuhodného světa dračích jezdců podíváme zase, tentokrát však v trochu jiné podobě. A to hrané.

Insider Daniel Richtman pro server The Direct uvedl, že scenárista a režisér Dean DeBlois, který stojí za vznikem všech třech animovaných filmů, údajně chystá pro Universal vytvořit hraný snímek. Není však jasné, jakou přesně by měl mít podobu. Je možné, že půjde o plnohodnotné pokračování animované série, ale taktéž je vcelku dost reálná možnost, že tvůrci se rozhodnou vytvořit remake prvního filmu z roku 2010. Nutno ovšem připomenout, že se jedná o pouhé zvěsti, přičemž ještě stále není nic potvrzeného. 

Vytvářet hrané remaky slavných animovaných filmů, které si zamilovali fanoušci po celém světě, je samozřejmě hlavně tradicí u Disneyho, jenž s jejich výrobou dodnes nepřestal a patrně ani nehodlá přestat. Ovšem pro studio DreamWorks, pod kterým známá dračí série vznikala, by to už byla novinka.

Ale asi by se nešlo divit, kdyby se studio rozhodlo jít v Disneyho stopách, protože ať už si o jeho hraných verzích populárních animáků můžeme myslet cokoliv, (smutnou) pravdou je, že většinou opravdu vydělávají. Remake Lvího krále z roku 2019 má na kontě dokonce až 1,6 miliardy dolarů, což z něho dělá devátý komerčně nejúspěšnější snímek všech dob.

Samozřejmě je také možnost, že hraný film se nakonec vydá úplně jinou cestou, ovšem samozřejmě v případě, že se zvěsti o jeho výrobě skutečně potvrdí. 

Filmová série Jak vycvičit draka se na základě svého úspěchu dočkala hned několika seriálových spin-offů, poslední z nich, tedy Dragons: The Nine Realms, vyšel v roce 2021, přičemž od té doby vyprodukoval čtyři sezóny. Pokud by hraný snímek byl skutečně v plánu, podle výše zmíněného insidera by se Dean DeBlois měl opět chopit otěží scenáristy a režiséra.

Ocenili byste hraný snímek ze série Jak vycvičit draka?