Před dvaceti lety vstoupil do kin první díl filmové adaptace slavné knižní série o mladém kouzelníkovi s jizvou na čele, která si v průběhu času vybudovala masivní fanouškovskou základnu. Kámen mudrců zaznamenal ohromný komerční úspěch, přičemž zajistil, že filmová série, za jejímž vznikem stál režisér Chris Columbus, scénárista Steve Kloves, plus i sama autorka J. K. Rowling, bude i nadále pokračovat. Taktéž odstartovala slibnou hereckou kariéru představitelům Harryho, Rona a Hermiony, kteří už budou s těmito známými hrdiny spojováni do konce života. Letos slaví první filmový Harry Potter dvacet let. A pokud se kvůli tomu cítíte staří, tak vězte, že určitě nejste sami. 

V rámci významného výročí se můžete výše podívat na teaser od HBO Max, který láká na návrat našich starých známých do Bradavic, aby tuto událost mohli oslavit. Těšit se tak můžeme na hlavní trio, které tvoří Daniel Radcliffe (Harry), Rupert Grint (Ron) a Emma Watson (Hermiona). K těm se také připojí režisér prvních dvou dílů Chris Columbus. Dočkáme se tak sérií různých rozhovorů, zážitků z natáčení, plus údajně i prohlídky Bradavic. Mimo jiné se ale dočkáme ještě dalších herců, jmenovitě to bude Robbie Coltrane (Hagrid), Helena Bonham Carter (Bellatrix), Ralph Fiennes (Voldemort), Jason Isaacs (Lucius Malfoy), Gary Oldman (Sirius Black), Tom Felton (Draco Malfoy), Imelda Staunton (Umbridgeová), James Phelps (Fred Weasley), Oliver Phelps (George Weasley), Bonnie Wright (Ginny), Alfred Enoch (Dean Thomas), Mark Williams (Arthur Weasley), Matthew Lewis (Neville), Ian Hart (Quirrell), Evanna Lynch (Lenka Láskorádová) a mnozí další.

Připravovaný speciál tak ponese název Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts. Zda ve speciálu uvidíme i tvůrkyni celého kouzelnického světa, tedy J. K. Rowling, zatím nevíme. Nutno dodat, že spisovatelka v posledních letech ztratila přízeň některých svých fanoušků. A to kvůli kontroverzním tweetům, které si někteří vyložili za transfobní. Autorka však momentálně urputně pracuje na nadcházejícím díle Fantastických zvířat, který ponese název Brumbálova tajemství. Jelikož je ale britská spisovatelka matkou celého potterovského světa, tak by její přítomnost v připravovaném speciálu byla určitě vhodná. Nesmíme totiž zapomenout, že si pečlivě hlídala produkci všech filmových adaptací. Kdyby to totiž neudělala, možná by samotné filmy měly zcela jinou podobu. Speciálu se dočkáme hned první den nového roku, tedy 1. 1. 2022.