Vzhledem k tomu, kolik filmových a seriálových adaptací slavných herních titulů je v plánu, tak to asi byla jen otázka času. Svůj vlastní film totiž dostane také známá videohra Watch Dogs, kterou Ubisoft vydal v roce 2014. S informací přišel server Deadline, který zároveň odhalil, kdo by se měl v připravované adaptaci objevit.

O účinkování ve filmu podle všeho jedná australská herečka Sophie Wilde, která ztvárnila hlavní roli v loňském a velice chváleném hororu od studia A24 jménem Mluv se mnou. Zahrála si také v sériích jako Neznáš mě (2021), Tom Jones (2023) a Kluk spolkne vesmír z letošního roku. Zda si herečka v chystané adaptaci skutečně zahraje hlavní roli, se každopádně necháme překvapit, Deadline to zatím nikde neuvedl, ale jelikož je její jméno s projektem spojováno jako první, je to vcelku dost pravděpodobné. 

O režii se postará francouzský filmař Mathieu Turi, který má za sebou v našich končinách méně známé horůrky jako Hostile (2017) a Meandr (2020), byl také třeba asistentem režie Quentinu Tarantinovi, když natáčel svůj známý snímek Hanebný pancharti (2009). Určitě se i hodí připomenout, že Turi připravuje také seriálovou adaptací slavného herního titulu A Plague Tale: Innocence. z roku 2019, kterou vyrobili francouzští vývojáři z Asobo Studio.

Scénář k filmovým Watch Dogs má zpracovat Christie LeBlanc, která napsala netflixovský sci-fi thriller Kyslík (2021). Na výrobu snímku bude dohlížet jak Ubisoft Film & Television, tak i společnost New Regency. 

Původní herní titul z roku 2014 se odehrává v alternativní verzi amerického Chicaga, v němž se hráč ujme schopného hackera jménem Aiden Pearce. Pomocí svého smartphonu dokáže proniknout do centrálního superpočítače pod názvem ctOS (central Operating System), což mu dává možnost různě manipulovat s technologií a propojeným systémem celého města. Zatím ale není známo, co za dějovou linii nám chystaná filmová adaptace nabídne.