Snímek Sting nebude jediným horůrkem o osminohých netvorech, kterého se letos dočkáme. Těšit se totiž můžeme i na francouzský film jménem Havěť, na nějž služba Shudder nedávno vydala trailer s anglickými titulky. Podívat se na něj můžete výše.

Jednou z hlavních postav se stává Kaleb (Théo Christine), který se kvůli sporu o dědictví přestal stýkat se svou sestrou a nejlepším kamarádem. A i přestože se na prahu třicítky potýká s osamělostí, fascinace exotickými tvory ho přivede k unikátnímu objevu. Pavoukovi, který brzy jeho byt přemění na děsivé pavučinové vězení. Brzy tak bude celý panelák čelit invazi nechutné a vražedné havěti. Snímek má především pozitivní reakce, dokonce zabodoval i na filmovém festivalu v Sitges, kde získal Zvláštní cenu poroty. 

O scénář a režii se postaral Sébastien Vaniček, který natočí další film ze série Evil Dead. Snímek Havěť byl jeho celovečerním debutem. Spolu s ním na scénáři pracoval i Florent Bernard.

Dále hrají Jérôme Niel, Finnegan Oldfield, Sofia Lesaffre, Lisa Nyarko, Marie-Philomène Nga, Mahamadou Sangaré, Abdellah Moundy a Emmanuel Bonami.

Pokud pavoučí horory milujete, tak pro vás máme skvělou zprávu. Film totiž nakonec dorazí i do našich kin, premiéra byla stanovena na 23. 5. 2024.