Studia Apple TV+ a A24 nám před nedávnem nadělila opravdu pořádně atmosférický teaser trailer na filmovou adaptaci slavné divadelní hry Macbeth od Williama Shakespeara. Film ponese název The Tragedy of Macbeth, přičemž si ho vzal na starost Joel Coen, ovšem na projektu tentokrát pracoval sám, jeho bratr Ethan Coen se na režii a scénáři nepodílel. Film už premiéroval na filmovém festivale v New Yorku, odkud si odnášel převážně pozitivní ohlasy. Čeká nás tak příběh o vraždě, šílenství, ambici a hněvivé vychytralosti. 

Děj o moralitě a vině bude doprovázet skotský generál Macbeth (Denzel Washington), který se podle proroctví od tří čarodějnic má stát králem. Generál je tak postupně naprosto pohlcován neukojitelnou touhou všechno dobýt, v rámci čehož se začne vzdalovat od své lidskosti, což zapříčiní i jeho sestup do hlubin šílenství. Podle traileru můžeme vidět, že film se bude spoléhat na úchvatný černobílý vizuál, který vzdává hold německém expresionismu a filmografii slavného švédského režiséra a scénáristy Ingmara Bergmana. Žádnou zběsilou akční jízdu proto nečekejte, film bude dost pravděpodobně velkou artovkou. Ale je rozhodně ve správných rukou! 

Hlavním kameramanem se stal Francouz Bruno Delbonnel, který už s oběma bratry Coeny v minulosti spolupracoval. Bylo to například na jejich filmech V nitru Llewyna Davise a Balada o Busteru Scruggsovi. Kromě Washingtona ve filmu uvidíme také herce jako Frances McDormand, Corey Hawkins, Moses Ingram, Ralph Ineson, Sean Patrick Thomas, Harry Melling, Bertie Carvel, Kathryn Hunter, Brendan Gleeson a Stephen Root. Ve vybraných kinech se film objeví 25. 12. 2021, přičemž na platformě Apple TV+ bude uveden 14. 1. 2022.