Už příští pátek bude na Netflixu premiérovat zbrusu nová filmová adaptace slavného románu Na západní frontě klid, který v roce 1928 sepsal německý autor Erich Maria Remarque. Streamovací služba proto nedávno vydala další oficiální trailer, na který se můžete podívat výše. A musíme říct, že je stejně úchvatný jako ten první.

I zde se tak dočkáme příběhu Paula Bäumera, mladého německého vojáka, který se dobrovolně přihlásí do válečného úsilí po boku svých spolužáků. Velice rychle se ale střetne tváří v tvář hrůzám bojů a nekonečnému strachu uprostřed nemilosrdné zákopové války.

I přestože se jedná o nákladný válečný snímek, vlastně i jeden z nejdražších v německé historii, žádné hrdinské dobrodružství zde nečekejte. Na západní frontě klid je především velice hořkým přiblížením toho, jak válku vnímali ti, kteří měli tu smůlu v ní bojovat.

I samotný nový trailer nastiňuje, jak se měnila nálada mezi samotnými vojáky. Ze začátku jsou mnozí z nich plní optimismu a naděje na slávu a čest. Jakmile se ale ocitnou na válečném poli a hrůzám bojů se postaví tváří v tvář, rychle si uvědomí, že válka není žádnou hrou.

Snímek se z velké části natáčel také v České republice, přesněji v okolí Prahy a v místech jako Buškovice, Brody a Milovice. První reakce jsou zatím nesmírně pozitivní. Že bychom se již dočkali budoucího vítěze zlatého plešouna za Nejlepší cizojazyčný film roku? 

O režii nadcházející adaptace od Netflixu se postaral švýcarský filmař Edward Berger, který se podílel na tvorbě seriálů jako Teror, Patrick Melrose a Your Honor. Scénář zas zpracovali Lesley Paterson a Ian Stokell.

Ve snímku se tak dočkáme herců jako Daniel Brühl, Albrecht Schuch, Sebastian Hülk, Devid Striesow, Edin Hasanović, Anton von Lucke, Joe Weintraub, Michael Wittenborn, Aaron Hilmer, André Marcon a Luc Feit.

Oficiální premiéra je stanovená na 28. 10. 2022.