Pokud jste se i vy koukali na slavný animovaný seriál Avatar: Legenda o Aangovi (2005), tak byste rozhodně měli zbystřit, protože o světě čtyř živlů mluvilo na CinemaConu 2023 i studio Paramount. Už nějakou dobu se totiž počítá s tím, že na známý seriál, který skončil v roce 2007 řadou jménem Kniha třetí: Oheň, naváže celovečerní animovaný film. A studio na zmíněné akci konečně potvrdilo, kdy přesně k nám snímek dorazí, ovšem raději se ještě připravte na pěkně dlouhé čekání.

Oficiální premiéra totiž byla stanovena na 10. 10. 2025, kromě studia Paramount budou na výrobu snímku dohlížet také společnosti Nickelodeon Animation a Avatar Studios. Příběh filmu by se měl opět zaměřit na hlavního hrdinu Aanga, přičemž chybět nebudou ani sourozenci Katara a Sokka.

V původním seriálu jsme tak byli svědky toho, kterak Aang v rámci své role Avatara ovládl všechny živly, tedy oheň, zemi, vzduch a vodu. Ve výše zmíněné třetí sezóně se Aang postavil Ozaiovi, nejvyššímu vládci země ohně, přičemž následně i porazil ohnivý národ a ukončil dlouho trvající válku, která trhala zemi na kusy. Zkrátka a dobře jsme se dočkali řádně epického zakončení celého příběhu. 

Chystaný animovaný snímek by měl být zasazen v období mezí třetí řadou a navazujícím seriálem Legenda Korry (2012), který se odehrává 70 let po událostech původní série. Detaily o hlavním ději zatím nejsou k dispozici, ale příběh se bude pravděpodobně odehrávat několik let po Ozaiově porážce, přičemž se dočkáme o něco starších a zkušenějších verzí našich hrdinů, kteří se budou snažit vnést do poválečné zemi harmonii. Ale ještě uvidíme, co přesně odhalí oficiální synopse.

Chystaný snímek už má navíc na palubě i svou režisérku, stane se jí Lauren Montgomery, která se proslavila především skrze animovanou DC tvorbu. Je tak například zodpovědná za vznik filmů jako Superman: Soudný den (2016), Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích (2010) a Batman Rok jedna (2011). Tvůrci původního seriálu, tedy Michael Dante DiMartino a Bryan Konietzko, budou na projekt dohlížet jako producenti. 

A pozor, taktéž se zdá, že to nebude jediný snímek, kterého se dočkáme. Bryan Konietzko se nechal slyšet, že tým z Avatar Studios se skoro deset let po vydání poslední řady Legendy Korry v roce 2014 nemůže dočkat, až se do slavného světa živlů opět vrátí. V rámci toho je možné, že se posléze dočkáme ještě dvou dalších animovaných filmů, které by se mohly zaměřit zase na další postavy. Ale něco takového je samozřejmě zatím ještě na dlouhé míle vzdálené.

Nutno také dodat, že na Avatara si brousí zuby i Netflix, který chystá seriálovou hranou verzi. Od ní ale dali výše zmínění tvůrci ruce pryč, protože se nemohli se streamovací službou shodnout na tom, jakým směrem by se měla série ubírat.