Studio Paramount na již ukončeném CinemaConu 2023 nezůstalo pouze u hraných Transformerů, má také v plánu vydat animovaný snímek jménem Transformers One, kterého se dočkáme v půlce léta roku 2024. A nyní už také konečně víme, které herce studio přizvalo na palubu, aby poskytli obrovitánským robotům svůj hlas.

Hlavní role mladého Optima Primea, patrně nejslavnějšího Transformera a budoucího vůdce Autobotů, se ujme Chris Hemsworth, hvězda z MCU, v němž ztvárňuje mocného Thora. A výběr to rozhodně není vůbec špatný, protože Hemsworth má správně hluboký hlas, který se k Optimovi krásně hodí.

Nebude to však jediná marvelovská hvězda, kterou v chystaném animovaném filmu uslyšíme. K projektu je upsaná také Scarlett Johansson, představitelka Black Widow, která se zas ve snímku chopí role růžové Autobotky Elity. Nenechte se ale onou růžovou barvou zmást, protože Elita rozhodně není žádná princeznička, jedná se o velice mocnou a nebojácnou válečnici, která ale má zároveň smysl pro soucit. 

A samozřejmě v animáku nebude chybět ani ikonický padouch Megatron, vůdce Decepticonů a Optimův arci-nepřítel. Ve filmu mu propůjčí hlas další marvelovská hvězda, přesněji Brian Tyree Henry, který ve snímku Eternals (2021) ztvárnil postavu Phastose.

Dále nebude chybět ani žlutý Bumblebee, kterého si zahraje komediant Keegan Michael Key.

Pak se nám ve snímku představí také jedni z nejstarších a nejmoudřejších Transformerů z celé značky, jmenovitě Sentinel Prime a Alpha Trion, kteří Autoboty vedli ještě před Optimem. Sentinela si zahraje charismatický Jon Hamm, hvězda ze seriálu Šílenci z Manhattanu (2007), Alphovi zas propůjčí hlas Lawrence Fishburne alias Morpheus z Matrixu (1999).

Co si budeme povídat, celý projekt má opravdu řádně sympatické obsazení, tudíž jsme velice zvědaví na to, jak celý snímek nakonec dopadne. 

Zajímavé také je, že posledního celovečerního animáku o Transformerech jsme se naposledy dočkali v roce 1986, kdy vyšel snímek The Transformers: The Movie. Obří roboti se tak do celovečerního animovaného světa vrátí po téměř 40 letech. Samotný příběh by se měl z velké části odehrávat na planetě Cybertron, přičemž by se měl zaměřit především na vztah mezi Optimem a Megatronem.

O režii filmu se postará Josh Cooley, který natočil i úspěšnou pixarovku Toy Story 4: Příběh hraček (2019).

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 19. 7. 2024.