Johnnyho Deppa, který se po všech těch útrapách se svou bývalou manželkou Amber Heard vrací do filmového světa, známe především jako herce. Ale je také nutné připomenout, že v roce 1997 si poprvé vyzkoušel úlohu scenáristy a režiséra v celovečerním dramatu jménem Bojovník, v němž také ztvárnil hlavní roli. Už od konce minulého léta víme, že Depp si hodlá pozici režiséra zopakovat.

A to pro jeho chystaný snímek jménem Modi (dříve Modigliani), který by se měl zaměřit na slavného italského malíře a sochaře Amedea Modiglianiho, jenž žil na přelomu 19. a 20. století. I přestože jeho díla byla v té době nadčasová, tehdy se nedočkala zasloužené pozornosti. Jeho styl například charakterizovaly obrazy a sochy s ženskými akty a portréty se surrealisticky prodlouženými tvářemi a krky postav.

Server Deadline navíc nedávno konečně odhalil tři herecké hvězdy, které budou ve snímku ztvárňovat primární roli. 

Hlavního protagonistu filmu, tedy Modiglianiho, si zahraje italský herec Riccardo Scamarcio, který například ztvárnil zlovolného Santina D'Antonia, hlavního záporáka druhého Johna Wicka (2017).

Dále se k němu připojí francouzský herec Pierre Niney, který si zahrál ve filmech jako Frantz (2016) a Pád letu A800 (2020). V chystaném Deppově filmu by měl ztvárnit slavného francouzského malíře Maurice Utrilla.

A nakonec to máme také jednu velkou hollywoodskou posilu. K obsazení filmu se totiž připojil také legendární Al Pacino, u kterého to ještě před rokem vypadalo, že bude u snímku uspaný pouze jako producent. Slavný herec by se měl ve filmu objevit jako sběratel umění Maurice Gangnat.

Příběh by nás měl zavést do Paříže roku 1916, která se v době první světové války zmítá v chaosu. Před policií prchající Modigliani, který touží zanechat své kariéry a opustit město, tak v ulicích města narazí na výše zmíněného sběratele, jenž by mu mohl navždy změnit život. Natáčení by mělo odstartovat během letošního podzimu v Budapešti. 

Celý snímek bude vycházet z divadelní hry od Dennise McIntyrea, přičemž o scénář se postarali Jerzy Kromolowski a jeho žena Mary. Jedním z producentů se také stane Barry Navidi, který už s Al Pacinem pracoval na snímcích jako Krycí jméno Donnie Brasco (1997) a Kupec benátský (2004). Navidi už minulý rok prohlásil následující:

,,Znovu pracovat s Johnnym bylo mým snem – je to skutečný umělec s úžasnou vizí přenést tento skvělý příběh na velké plátno.“

Stále však zatím nevíme, kdy přesně se filmu dočkáme, ale odhadem by to mohlo být někdy v druhé polovině roku 2024. Sám Johnny Depp každopádně zanedlouho zazáří v historickém dramatu jménem Jeanne du Barry - Králova milenka, kde ztvární francouzského vladaře Ludvíka XV. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.