Už příští měsíc uvidíme Michaela Peñu ve zbrusu novém filmu. A překvapivě zde tentokrát nebude ztvárňovat vedlejší roli! Ztvární totiž hlavního protagonistu v chystaném filmu A Million Miles Away, na jehož výrobu dohlížel Amazon. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Těšit bychom se tak měli na příběh podle skutečné události, který by nám měl připomenout, že i přestože cesta za našim vysněným cílem může být dlouhá a trnitá, stojí za to na ní zůstat. Hlavním hrdinou se stává José Hernández (Peña), původně farmář, který se narodil rodině mexických přistěhovalců v Kalifornii. V rámci toho se naučil pořádně mluvit anglicky až ve 12 letech. Když však v roce 1972 ještě jako chlapec viděl start Apolla 17, rázem zatoužil po tom stát se astronautem a dostat se do krásných a temných hlubin vesmíru. 

To se mu nakonec skutečně podařilo. Jak? To by nám měl odvyprávět samotný film. Podle traileru se zdá, že se můžeme těšit především na milou konverzačku, která bude ve vhodných momentech spoléhat hodně na city. Což samozřejmě nemusí být nutně špatně, zrovna u filmů tohoto typu to často funguje, ale přesto by asi bylo fajn, kdyby tvůrci až příliš nezajeli do určitého kýče a přílišné sentimentality.

Zajímavý by ovšem mohl být motiv jisté Hernándezovy posedlosti ohledně pronásledování svého velkého snu, až to přinese trable jeho rodině. Tak uvidíme, co všechno nám snímek vlastně nabídne. 

O scénář a režii se postarala mexická filmařka Alejandra Marquez Abella, která například zrežírovala dvě epizody ze třetí řady seriálu Narcos: Mexiko (2018). Dále na scénáři pracoval také Hernán Jiménez (Milostná past).

Ve snímku se objeví i Rosa Salazar, Garret Dillahunt, Eric Johnson, Veronica Falcón, Michelle Krusiec, Sarayu Blue, Julio Cedillo, Bobby Soto, Ashley Ciarra a Blake Webb.

Oficiální premiéra na Amazon Prime Video je stanovená na 15. 9. 2023.