Během letošního Comic-Conu přišla řeč i na samostatný film o Fantastické čtyřce, který snad už skutečně dorazí příští rok v létě. V první řadě film opět změnil svůj anglický název. Zprvu se nazýval Fantastic Four, pak The Fantastic Four a nyní se název změnil na The Fantastic Four: First Steps. Dokazuje to i nově vydané logo, které si můžete prohlédnout níže. Název by tak měl odkazovat nejenom na počáteční dobrodružství ústřední čtveřice hrdinů, ale zřejmě i na fakt, že chystaný film by se měl odehrávat v době prvních kosmických let.

Jak už nějaký čas víme, nová Fantastická čtyřka se nebude odehrávat v současnosti. Místo toho zavítáme do alternativní reality retro-futuristických 60. let. V hlavních rolích se tak představí Pedro Pascal jako Reed Richards (Mr. Fantastic), Vanessa Kirby jako Sue Storm (Invisible Woman), Joseph Quinn jako Johnny Storm (Human Torch) a Ebon Moss-Bachrach jako Ben Grimm (The Thing). 

Podle režiséra Matta Shakmana by snímek neměl být origin story, skočit by měl rovnou do doby, kdy všichni čtyři hrdinové už své síly nějaký ten pátek ovládají. Podle Shakmana už příběh o vytvoření Fantastické čtyřky stejně spousta diváků zná, tudíž není třeba se s ním ve filmu zdržovat. Rovnou se proto rozhodl zaměřit se na unikátní dobrodružství, které na hrdiny v retro-futuristické době čeká. Když už je o ní řeč, na Comic-Conu byla také odhalena podoba New Yorku, kterou si níže můžete prohlédnout.

O hlavním příběhu zatím příliš informací nemáme, nicméně podle kratičkého popisu hodlá mocná entita Galactus (Ralph Ineson) a jeho služebnice Shalla-Bal alias Silver Surfer (Julia Garner) zničit celou Zemi. Na Comic-Conu se pouštěla ukázka, na které je Galactus na nějaký čas vidět, posléze také unikla online, ovšem Marvel veškerá zveřejněná videa nemilosrdně likviduje. Ale třeba se vám poštěstí a sami ještě nějaké najdete.

Hlavní část produkce každopádně začne zítra, tedy 30. července. Výše zmíněný Matt Shakman natočil také všechny epizody seriálu WandaVision (2021).

O hudbu se postará talentovaný oscarový skladatel Michael Giacchino, který třeba stojí za soundtrackem k titulům jako Úžasňákovi (2004), Star Trek (2009) nebo Vzhůru do oblak (2009). Níže si ještě můžete pustit kus hlavního hudebního motivu k Fantastické čtyřce.

Dále se nám v chystaném filmu představí herci jako John Malkovich, Paul Walter Hauser a Natasha Lyonne.

V kinech od 25. 7. 2025.