Velmi příjemné nedělní ráno měli všichni fanoušci seriálu Dračí Princ. Na včerejším Comic-Conu v San Diego měli tvůrci panel, kde nám měli nastínit nové informace, nalákat na pátou sérii a postupně tedy své věrné sledovatele připravit na sledování. Jenže ono se včera stalo něco, o čem jsme si mohli nechat leda tak zdát.

Co, jak a proč se to stalo vám nejspíš nedokážu říct zcela přesně, ale z toho, co se mi povedlo vypátrat, tak celá akce nabrala zajímavý směr. Klidné a milé povídání o páté sérii se proměnilo v pirátskou přepadovku. Minimálně v tomhle jsem si naprosto jistá, jelikož máme i fotku jako důkaz! Co ale nikdo z přítomných diváků nečekal byl požadavky, které bylo potřeba splnit. Na výběr bylo odevzdat své životy, nebo je vyslyšet.

Samozvaní mořští ne'er-do-wells v podobě dvou pirátů, kteří se lehce podobali na Paulu Burrows (Rayla) a Boone Williams v neslušivých plnovousech, chtěli mnoho divných věcí. Ačkoliv jich bylo spoustu splněno, pirátská dvojce odmítala opustit pódiu. Až přišli s absolutním požadavkem. A to, aby tvůrci okamžitě vypustili do světa 5. řadu.

O několik minut vyjednávání mezi piráty, telefony a producenty v Netflixu bylo možné tento požadavek splnit a piráti ze Scumportu se na malou chvíli stali hrdiny. Kdo tedy ještě neměl šanci, na Netflixu je dostupná pátá série, která hned v několika směrech předčila veškerá očekávání.

Během dlouhého čekání tvůrci vypustili do světa nejen nové grafické novely, ale i spoustu příběhů na jejich oficiálních stránkách. Ty skvěle vyplňuji hluchá místa v seriálu a zároveň dodávají skvělou atmosféru. Nemluvě o velmi nadupaném příběhu, který se neohroženě hrne dopředu.

Callum, Raylla, Ezran, Zym a jejich přátele se totiž vydávají za záchranou světa. Hrozí, že největší zlo v podobě Aaravose bude opět vypuštěno do světa, ale tomu naše parta hrdinů musí zabránit. Ti neváhají a jejich kroky míří k dalšímu cíli. Najít vězení dřív, než se to povede Claudii.

Ačkoliv je premisa stále stejná, mohu vás ujistit, že budete zároveň sledovat několik dějových linek, které vás nenechají ani na minutu v klidu. Mě osobně ale překvapila brutalita a ráznost, které jsou touhle sérií doslova propletené. Ano, stále je to plné vtipů, roztomilosti a mnoha divných situací, které tak zbožňujeme.

Ačkoliv bylo původní datum vydání naplánováno na 27. 7., tak piráti nám zařídili přístup už o pět dní dříve. Pokud tedy zvažujete zrušení Netflixu, tak se nejdříve podívejte na tuhle sérii.