V poslední době to vypadá, jako kdyby se s fanouškovskými filmy roztrhl pytel. Na začátku prosince jsme tu měli fascinující prequel pro hru Cyberpunk 2077 s názvem Phoenix Program. Před Vánoci nás zase kanál Star Wars Theory překvapil s druhou epizodou série Vader, která byla kompletně v animovaném cinematic podání.

Musíme říct, že ani v Čechách a na Slovensku na tom nejsme s fanouškovskými pokusy špatně. Za zmínku určitě stojí fantasy série od české nezávislé produkce s názvem The Witcher Stories, která mapuje příběhy postav z oblíbeného světa Zaklínače. Zapomenout také nesmíme na téměř dvacetiminutový film ze světa J. R. R. Tolkiena s názvem Horn of Gondor. Ten sledoval příběh rytíře Borondira přibližně 500 let před událostmi knižního Pána prstenů.

Přečtěte si také: Horn of Gondor, český fan film zo sveta Pána prsteňov vyšiel komplet online

A u světa J. R. R. Tolkiena a Pána prstenů dnes zůstaňme. Přibližně před rokem totiž skupina fanoušků Středozemě prošla hned dvěma crowdfundingovými kampaněmi na stránce Hithit, aby se mohlo uskutečnit natáčení fanouškovského filmu Stíny Kraje. Za obě kampaně se vybralo necelých 460 000 korun, takže zájem o film je opravdu obrovský.

Film Stíny Kraje je svou dějovou linkou zasazen do období mezi knihy Hobit a Pán prstenů. Příběh vychází hned z několika Tolkienových knih, mezi kterými nesmí chybět ani Nedokončené příběhy a informace, které se v žádném filmu dosud neobjevily. „Je to příběh o rozmanitosti hobitích povah, o nedůvěřivosti ke všemu cizímu, ale také o touze po zakázaném dobrodružství, na které nenápadně vrhají stín bytosti obcházející hranice Kraje…“

Během včerejšího dne zveřejnili tvůrci na svém kanále na YouTube minutový finální trailer, který ukazuje nádhernou přírodu, spoustu herců, hobití obydlí, ale také nepříjemně tíživou, tajemnou a lehce hororovou atmosféru. Přesvědčit se můžete sami v našem článku nebo na YouTube.

Fanouškovský film by se měl objevit nejspíše někdy na začátku roku 2021. Obsahovat by měl okolo dvaceti minut záběrů. Scénáře a režie se ujal Jaroslav Kejzlar. Na pozici hlavního kameramana je Svatoslav Hofman. Co se herců týče, těšit se můžete na Dominiku Dufkovou, Martina Váňu, Jana Kulhánka, Jiřího Kaperšteina a další.