To nám to dlouho netrvalo! Po vydání oficiálních plakátů k chystanému hororu Vymítač ďábla: Znamení víry se nám studio Universal rozhodlo nadělit také první plnohodnotnou a řádně ďábelskou upoutávku. Podívat se na ni můžete výše.

Jak už dlouho víme, snímek bude přímo navazovat na prvního Vymítače ďábla (1973), legendární hororovou klasiku, ve které si jednu z primárních rolí zahrála Ellen Burstyn. Ta se ve svých devadesáti letech vrací zpět do známé hororové série, aby si zopakovala roli Chris MacNeil, kdysi ustarané matky, jejíž dceru před lety posedla zlá démonická entita jménem Pazuzu. Děj v nejnovějším filmu se ale tentokrát zaměří na jiné postavy. Jedním z hlavních protagonistů se stává muž jménem Tanner (Leslie Odom Jr.), jehož dcera (Lidya Jewett) se společně ještě s jednou svou kamarádkou (Olivia Marcum) ztratí v lese. Po jejich následném nalezení ale pocit úlevy netrvá věčně. 

A divákovi už bude rázem jasné, že obě dívky si z lesa něco přinesly s sebou. Něco, co už kuje pikle uvnitř jejich duší. Po řádně znepokojivém chování obou dívek, z něhož běhá mráz po zádech, se proto Tanner rozhodne vyhledat pomoc u výše zmíněné Chris MacNeil, která už s exorcismem má kvůli své vlastní dceři Regan bohaté a nemilé zkušenosti.

Chris se následně rozhodne obě dvě posedlé nešťastnice konfrontovat. Podle traileru se navíc zdá, že obě dvě dívky opět posedl strašlivý Pazuzu, který se následně skrze dívčí skořápku začne Chris vysmívat a pomrkávat tak na dobu, kdy posedl její dceru. Jak si ale poradí s mocnostmi zla tentokrát? 

O režii se postaral David Gordon Green, tvůrce novodobé Halloween trilogie (2018 – 2022), který by údajně rád udělal novou trojici filmů i z Vymítače ďábla. Je taktéž známý například díky komediím jako Travička zelená (2008) a Princ a pruďas (2011). O scénář k novému Vymítači se postaral Peter Sattler, který natočil snímky jako Camp X-ray (2014) a Broken Diamonds (2021).

Dále se mají ve filmu objevit herci jako Raphael Sbarge, Ann Dowd, Jennifer Nettles, Lidya Jewett, Linda Boston a E.J. Bonilla.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 12. 10. 2023.