Pokud se vám trailer na jihokorejskou novinku Parasyte: The Grey líbil, můžete v budoucnu dát šanci i nadcházející hororové podívané jménem Exhuma. Distribuční studio Well Go USA nedávno vydalo oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Když jsou proslulá šamanka Hwa Rim (Kim Go-eun) a její chráněnec Bong Gil (Lee Do-hyun) najati bohatou a tajemnou rodinou z Los Angeles, začnou pátrat po příčině znepokojivé nadpřirozené nemoci, která postihuje pouze prvorozené děti každé generace. A s pomocí jednoho funebráka (Yoo Hai-jin) a také nejuznávanějšího věštce v zemi (Choi Min-sik) se jim brzy podaří vystopovat původ tohoto utrpení. Objeví tak dlouho skrytý rodinný hrob, jenž je umístěn na posvátné půdě. Hrdinský tým, který vycítí, že kolem hrobu je zlověstná aura, se rozhodne ostatky přemístit. Tak jednoduché to ale nebude.

O scénář a režii se postarala filmař Jae-hyun Jang, který má za sebou mysteriózní thrillery jako Geomeun sajedeul (2015) a Svaha: Šestý prst (2019). Dále se ve filmu objeví herci Hong Seo-jun a Jeon Jin-ki.

Ve vybraných amerických kinech bude snímek premiérovat 15. 3. 2024, o premiéře u nás zatím informace nemáme.