Japonský režisér Ryusuke Hamaguchi, jehož drama jménem Drive My Car minulý rok získalo Oscara v kategorii Nejlepší cizojazyčný film, připravuje svou další podívanou. Tentokrát se ovšem o žádnou další adaptaci díla Haruki Murakamiho jednat nebude. Někdy v nadcházejících měsících se můžeme těšit na snímek jménem Evil Does Not Exist, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Jednou z hlavních postav se stává muž jménem Takumi (Hitoshi Omika), který žije společně se svou dcerou (Ayaka Shibutani) ve vesnici Mizubiki poblíž Tokia. Oba si poklidně žijí v souladu s přírodním řádem, ovšem brzy se dozví o plánu jisté společnosti, ze kterého příliš velkou radost mít nebudou. 

Onen plán zahrnuje postavení kempu, jenž by návštěvníkům z Tokia poskytl příjemný ,,únik“ do přírody. Kemp má však být postaven poblíž Takumiho domu. Na první pohled se to zdá být slušný nápad, ale představitelé vesnice si brzy uvědomí, že pro ně bude mít negativní následky.

Septiky firmy totiž mohou mít katastrofální dopad na místní zásobování vodou, které hrozí znečištění. Celá vesnická komunita, včetně Takumiho, se proto pokusí najít řešení. Podle traileru se zdá, že se můžeme těšit na pomalé ekologické drama, které patrně žádnou veselou podívanou nebude. 

Hamaguchi se postaral jak o scénář, tak i o režii. Mezi další filmy talentovaného japonského režiséra patří ještě Happy Hour (2015), Asako I & II (2018) a Kolo štěstěny a fantazie (2021).

Dále se ve snímku objeví herci jako Ryô Nishikawa, Ryûji Kosaka, Hazuki Kikuchi, Hiroyuki Miura, Yoshinori Miyata, Taijirô Tamura a Yûto Torii.

Snímek premiéroval na filmovém festivalu v Torontu. Kdy se ale snímek dostane k nám, je zatím otázkou.