Bylo by obtížné přesně předpovědět, jakým směrem se bude franšíza Evil Dead ubírat. Zatímco v roce 2013 jsme se dočkali remaku, v roce 2015 bylo rozhodnuto, že se série vydá jinou cestou. Výsledkem byl televizní seriál Ash vs Evil Dead, který přesně navazoval na události původní filmové trilogie v hlavní roli s Brucem Campbellem. Zatímco byl remake odsunut stranou, seriál byl přímo zrušen po třech odvysílaných sériích. Přestože Bruce Campbell již nemá dále zájem hrát Ashe Williamse, to vypadá, že se i přes to na původní linii naváže. Zatím nevíme nic o příběhu nového filmu Evil Dead Rise, ale můžeme se domnívat, že se odehraje ve výškové budově.

 

Přečtěte si také: Bruce Campbell odhalil titul nového Evil Dead filmu

Pokud s tím nejste obeznámeni z našich předchozích článků, Evil Dead Rise je nadcházejícím čtvrtým filmovým přírůstkem do této dlouholeté série. Film byl oznámen pod názvem Evil Dead Now, ale záhy byl přejmenován na Evil Dead Rise. To znamená, že by název filmu mohl mít větší význam, než se doteď mohlo fanouškům zdát. Rise, aby rozuměli i ti, co příliš nevládnou angličtinou, totiž znamená vzestup nebo méně vzletněji prostě sloveso stoupat.

Jak odhalil Jimmy Champane na svém YouTube, jeho zdroje by mohly potencionálně odhalit zápletku budoucího filmu. Samozřejmě toto musí být (jako ostatně všechno) považováno za fámu do té doby, než to bude oficiálně potvrzeno. Podle Champaneho by měl být děj filmu zasazen do bytu ve výškové budově nebo přímo mrakodrapu. To by se shodovalo s předchozím vyjádřením Bruce Campbella, který prohlásil, že žádná chata v lesích se už ve filmu vyskytovat nebude, ale podíváme se na zbrusu nové „hřiště“.

Pokud je to pravda, jedná se dle mého názoru o velmi osvěžující změnu. Mohli jsme vidět mnoho hollywoodských filmů, kde nám mrakodrapy poskytly spoustu zábavy. Ať už se bavíme o Smrtonosné pasti nebo Mission: Impossible. V lehce komediálně laděném slasheru by se mohlo jednat o příjemné zpestření.

A co si myslíte vy? Jde moderní město a démoni dohromady, nebo by měli zůstat v lesích a přilehlých městečkách? Dejte nám vědět dolů do komentářů.