Pokud jste fandové mysteriózních krimošek, které navíc přičichávají k nadpřirozenu, tak pro vás máme skvělou zprávu. Na jaře se totiž dočkáme nového seriálu od Apple TV+, který ponese název Shining Girls. Příběh bude sledovat mladou ženu jménem Kirby Mazrachi (Elisabeth Moss), která se v minulosti stala obětí traumatizujícího útoku. Něco podobného se následně začne dít i dalším ženám v jejím okolí, díky tomu se najednou začnou na světlo světa vynořovat ženiny vzpomínky, které se do té doby snažila potlačit. 

Kirby tak začne zpochybňovat svůj zdravý rozum poté, co si začne plést svého útočníka s náhodnými lidmi na ulici. Dostane tak strach, že pomalu začíná ztrácet pevnou půdu pod nohama, protože nedokáže odlišit realitu od své vlastní představivosti. Je ale přesvědčená, že veškeré vraždy jednotlivých žen přímo souvisí s útokem, který zažila ona sama. Pomoc tak nachází ve zkušeném novináři jménem Dan Velazques (Wagner Moura), který se stane Kirbyným spojencem. Sám se však potýká s vlastními démony z minulosti, kteří celé řešení zapeklitého případu zkomplikují. Společně se tak snaží zjistit vrahovu identitu, ovšem z jistého důvodu se zná, že tajemný vrah žen je vždy o pár kroků před nimi. 

Celý osmidílný seriál je založen na knižní předloze od Lauren Beukes, která vyšla v roce 2013. Tvůrkyní a scénáristkou je filmařka Silka Luisa, která se v roce 2018 podílela na tvorbě dalšího mysteriózního seriálu jménem Strange Angel. První dvě epizody zrežíruje Michelle MacLaren, o zbytek se postará Daina Reid a sama hlavní herečka Elisabeth Moss. Obě dvě umělkyně spolu také například pracovaly na seriálu Příběh služebnice, kde Moss ztvárňuje taktéž hlavní roli. Oficiální premiéry seriálu se dočkáme 29. 4. 2022.