Cestovatelé v Tarkenu za sebou mají již čtyři sezení. První tři strávili tím, že hledali trpaslíka Rodriga, protože věřili, že jeho nalezení vyřeší jejich problémy. Když ho ovšem našli, zjistili, že se tím dostali do daleko větších patálií než mohli vůbec čekat...

CO SE DĚLO POSLEDNĚ?

Poté, co skupina nalezla Rodriga, zjistila, že je totálně v troubě. Rodrig zůstal ve vazbě u nevrlé elfské paničky, Viktor a Azera měli na krku výhrůžky smrtí, pokud nedodají 50 krabic zbraní, a chudák Bořek už dlouho neviděl Lucinku. Rozhodli se, že většinu problémů hned vyřešit nedokážou, tak se vydali k Melisse, aby se dobře najedli, napili a pomazlili se s Lucinkou.

Druhého dne ráno začala banda přemýšlet, kde by mohla najít prince Kelmenora, který měl elfům doručit onu zásilku zbraní. Kde vlastně hledat bohatého prince, který doplul do cizího města? V bordelu! A tam také byl. Uvažování našich hrdinů ale nebylo tak přímočaré jako tento článek. Jedna část skupiny se ještě stihla vypravit na dobrodružnou výpravu na loďce po otevřeném moři.

Těžko říct, jestli si princ Kelmenor chtěl dopřávat BDSM praktiky, nebo měl jen smůlu, ale naši cestovatelé ho nalezli přivázaného k židli ve sklepě. Po domluvě s Rozdavačnou Bertou se skupina nespolupracujícího prince ujala a Azera s Viktorem ho bezpečně eskortovali k nevrlé elfské paní. Moudrá lady Faelynn ovšem velmi trefně poznamenala, že nežádala o svázaného trpaslíka, ale o padesát beden zbraní.

Azera s Viktorem se tedy s nepořízenou vrátili ke zbytku skupiny. Celá banda si uvědomila, že mají na výběr dvě možnosti - získat zbraně, nebo vypadnout z města. Po dlouhé diskuzi a dlouhých drsných pohledech na Kelmenora, se cestovatelé dozvěděli, že hledané zbraně jsou na lodi, kterou přivolají pomocí pochodní na molu v docích.

Azera, Viktor, Bořek, Abrokk a Kenzie se rozhodli, že se pokusí zbraně získat. Vzali Kelmenora a vyrazili společně do doků. V nich předali domluvený signál a čekali. Mohlo se stát cokoli. To, co se stalo, ale nečekali. Přiřítila se k nim obrovská kamenná loď. Ano, skutečně - ta loď byla celá vytesaná ze skály. Takto nebezpečný dopravní prostředek by měl řídit velmi schopná kapitán, ne?

Chyba lávky. Vrchní kormidelník očividně chyběl v loďoškole na lekce parkování. Podařilo se mu totiž zakotvit přímo ve městě. To ale vlastně nebylo tolik překvapivé, protože jak cestovatelé brzo zjistili, na lodi se kromě hledaných beden, nacházeli i těžce zlití trpaslíci.

CO BUDE DÁL? 

Komu nakonec Tahouni bedny doručí? Elfům, u kterých by tím zajistili přežití Viktora a Azery? Nebo spíše klanu trpaslíků z Tarkenu, jehož znaky se na bednách nacházejí? Jak se celá skupina rozhodne a jaké následky to bude mít, zjistíme již dnes od 18.00 na Twitchi.