Na Oscara nominovaný chilský filmař Pablo Larraín, jehož posledním filmem byl snímek o princezně Dianě jménem Spencer (2021) s Kristen Stewart v hlavní roli, nám příští měsíc představí své další dílo. Tím se stane fantasy satira jménem El Conde, na jejíž oficiální trailer se můžete podívat výše.

Hlavní postavou filmu se stane reálná historická postava. A to Augusto Pinochet (Jaime Vadell), chilský diktátor, který v zemi vládl téměř 20 let. V chystaném filmu však bude ještě něčím jiný. Něčím, co se primárně živí lidskou krví. Ano, snímek Pinocheta představí jako stovky let starého upíra, který si svou dlouhověkost udržuje životní esencí lidských obětí. Po 250 letech ho už ale začne unavovat nejenom jeho nemrtvá existence, ale i celý svět. Proto se rozhodne, že je čas zemřít. Tentokrát nadobro. 

Svět kolem něj bude však bude mít problém pochopit, čeho chce vlastně dosáhnout, protože i když ho lidé, kterým vládne, nemilují, přesto chtějí pochopit, co způsobilo tuto náhlou změnu. O budoucnosti celé země tak rozhodne rozmarný upír, jehož „život“ už dávno omrzel.

Snímek vyjde v černobílém formátu, přičemž se zdá, že bude spoléhat především na kvalitní dialogy a působivou vizuální podívanou. Dočkat bychom se měli i nějakého toho sociálního komentáře, který však bude okořeněný značnou dávkou humoru. 

Pablo Larraín se stal se svou filmografií hvězdou mnohých filmových festivalů všude po světě. Za sebou má snímky jako Post Mortem (2010), No (2012) a Klub (2015). Na scénáři k El Conde s ním pracoval také Guillermo Calderón.

Dále se ve snímku dočkáme herců jako Alfredo Castro, Antonia Zegers, Paula Luchsinger, Amparo Noguera, Gloria Münchmeyer, Diego Muñoz, Catalina Guerra a Marcial Tagle.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 15. 9. 2023.