Ještě letos se premiéry dočká druhý celovečerní film režiséra Williama Oldroyda jménem Eileen, ve kterém v hlavních rolích uvidíme oscarovou Anne Hathaway (Temný rytíř povstal) a mladou novozélandskou hvězdu Thomasin McKenzie (Králíček Jojo). Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Těšit se můžeme na psychologický thriller, který nás zavede do státu Massachusetts 60. let. Hlavní postavou se stává titulární dívka Eileen (McKenzie), která pracuje jako psycholožka v ponurém pasťáku. Podobně ponurý život má i doma, kde musí sdílet prostory se svým věčně kyselým otcem Jimem (Shea Whigham). Její život se ale začne měnit ve chvíli, kdy do její práce dorazí nová vězeňská psycholožka a výchovná poradkyně jménem Rebecca (Hathaway).

Jak je z traileru vidno, obě dvě ženy se začnou postupně sbližovat, přičemž Rebecca začne svou mladší kolegyni vybízet, aby dala prostor svým temným touhám a myšlenkám. Zároveň Eileen prozradí své tajemství, v rámci kterého nabere vztah obou dvou žen hrozivý směr. Eileen si pak možná až příliš pozdě uvědomí, že atraktivní Rebecca ji může nenávratně zatáhnout do něčeho pořádně nebezpečného.

Snímek se již objevil na filmovém festivalu Sundance, kde se dočkal vřelého přijetí. Film bude vycházet z knižní předlohy, kterou napsala autorka Ottessa Moshfegh.

Zmíněný William Oldroyd, který se postaral o režii, má za sebou například i snímek Lady Macbeth (2016) s Florence Pugh v hlavní roli. O scénář se postarali Luke Goebel a Ottessa Moshfegh, kteří napsali i drama Mosty (2022).

Dále se ve snímku objeví herci jako Jefferson White, Owen Teague, Marin Ireland, Siobhan Fallon Hogan, Sam Nivola, William Hill, Tonye Patano, Julian Gavilanes, Sean O'Pry, Lisa Hampton, Patrick Noonan a Lawrence Arancio.

V amerických kinech se snímek objeví 1. 12. 2023, zatím ale není známo, zda se dostane i k nám.