Talentovaný hororový režisér Ari Aster, který nám minulý rok nadělil řádně bizarní podívanou On se bojí s Joaquinem Phoenixem, už má plné ruce práce se svým čtvrtým celovečerákem jménem Eddington. Produkce sice ještě nezačala, ale známý insider Jeff Sneider nedávno přišel se zvěstmi o tom, že filmař si už vyhlídl hlavní hvězdu.

Tou by se mohl stát Micheal Ward, který zazářil například v dramatu Empire of Light (2022) od Sama Mendese a životopisném snímku Bob Marley: One Love. V roce 2020 také získal cenu BAFTA v kategorii Vycházející hvězda. Klasicky je nutné připomenout, že jde zatím o pouhé zvěsti, nejde o nic potvrzeného. Na výrobu Asterova filmu bude každopádně opět dohlížet studio A24. 

A o čem přesně bude Eddington vyprávět? Podle dostupného popisu bychom měli sledovat Lindsay a Marca, do Los Angeles mířící pár, který během pandemie koronaviru projíždí přes Nové Mexiko. Hrdinům ale dojde benzín kousek od městečka Eddington, kde se těží měď. Lindsay a Marc se proto rozhodnou, že do městečka zavítají a pokusí se zde najít pomoc. Dočkají se vřelého přivítání, ale jakmile přijde soumrak, celé prostředí se začne měnit na noční můru.

Podle Astera, který na filmu pracuje už nějaký ten pátek, bychom měli zřejmě čekat jakousi noirovskou westernovou černou komedii. A zřejmě i říznutou nějakým tím hororem, alespoň tedy doufejme! 

Sneider taktéž uvádí, že ve filmu by se měl objevit i výše zmíněný Joaquin Phoenix, který by měl zřejmě ztvárnit jednu z vedlejších rolí. Tak uvidíme, co dalšího se o připravované Asterově novince v budoucnu ještě dozvíme.

Kromě On se bojí je slavný filmař, který je mimochodem velkým fanouškem filmografie Karla Zemana, zodpovědný za hororové tituly Děsivé dědictví (2018) a Slunovrat (2019).