Japonská dark fantasy série Tokijský ghúl je pro většinu lidí známá jen ve formě mangy a televizního anime seriálu. Pravdou však je, že se tato série dočkala i třech klasických textových knih. A právě jeden z těchto klasických příběhů brzy vyjde i u nás s českou lokalizací.

Přečtěte si také: Godzilla: Bod singularity od tvůrců My Hero Academia

Tokijský ghúl: Prázdnota, jak se tato kniha s označením light novel jmenuje, čtenáře zavede do časového období po událostech útoku na detenční středisko Cochlea. Celým městem vládne chaos a Úřad pro potírání ghúlů nestíhá svou práci. Hlavním hrdinou je inspektor Kótaró Amon, který přichází vypomoci do osmého okrsku. Zde se však zaplete do událostí, které budou mít dalekosáhlé následky nejen pro jeho osobu, ale i pro další lidi a ghúli žijící a bojující v ulicích Tokia.

Třídílná light novel série Tokijský ghúl vznikla v Japonsku v letech 2013-2014 pod taktovkou spisovatele Šina Towady a tvůrce originální mangy Suie Išidy, který pro potřeby románů poskytl pár ilustrací.

Co se českých fanoušků série Tokijský ghúl týče, ani pro ně není light novel série neznámou. Prázdnota totiž není první knihou této série, ale tou druhou. V roce 2019 vydalo nakladatelství CREW první light novel knihu s podtitulem Dny, která obsahovala šest z povídek odehrávajících se na pozadí hlavní manga série.

Tokijský ghúl: Dny

Román Tokijský ghúl: Prázdnota má opět na starosti nakladatelství CREW. České vydání s překladem od Anny Křivánkové vyjde v brožované vazbě a bude obsahovat 240 stran textu. Datum vydání spadá na 6. července/júla 2021